avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA pentru a putea vinde asigurări.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA pentru a putea vinde asigurări.

Bună ziua,
Am un PFA pentru a putea vinde asigurări.Daca plătesc la Casa de Pensii lunar se considera vechime în munca pentru pensia anticipată?
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ILIE ANDRIES , Contabil 20:02, 12 Septembrie 2024
Vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Condiții:
- activitatea economică pe care o desfășoară a produs venituri nete în anul supus recunoașterii vechimii a căror valoare este cel puțin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
- este înregistrată la registrul comerțului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se dorește recunoașterea vechimii.

LEGE nr. 125 din 5 mai 2022 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vechimii in munca ca pfa? ClaudiaNV ClaudiaNV Buna Conform noii directive (recunoasterea vechimii in munca ca PFA), activitatea intr-un cabinet psihologic (acestea nu se declara la ONRC) poate fi ... (vezi toată discuția)
Dovadă vechime specialitate cMic cMic Bună ziua! Sunt arhitect și îmi exercit meseria în cadrul Biroului individual de arhitectură înființat conform legii 184/2001 - echivalentul PFA pt ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vreau sa îmi fac un pfa pentru uber/bolt ... Aurelvasi Aurelvasi Bună seara. Ma ajutați cu un răspuns la o întrebare. Vreau sa îmi fac un Pfa pentru Uber/bolt, nu am alt serviciu,am înțeles ca acest Pfa se plate ... (vezi toată discuția)