avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cale amiabila, drepturi materiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cale amiabila, drepturi materiale

Buna ziua,
Sotia doreste sa ne despartim pe cale amiabila, avem impreuna 2 copii, unul de 6 ani si unul de 3 ani.
Apartamentul in care locuim este achizitionat de catre mine inainte de casatorie prin prima casa, sotia nu a mai lucrat in toti anii acestia si nu a avut venit in afara de alocatia copiilor.
Am stabilit ca nu se va schimba domiciliul copiilor si ca vom locui ca si pana acum pentru a nu-i afecta in vreun fel pe cei mici.
Spuneti-mi va rog, daca nu sunt de acord cu divortul si voi fi actionat cu siguranta in judecata, ce poate obtine sotia ca bunuri materiale, suma de bani, etc. avand in vedere ca doar eu am contribuit financiar pe parcursul casatoriei noastre.
Mentionez ca nu doresc sa obtin custodia exclusiva a copiilor sau sa restrictionez in vreun fel legatura intre mama si copii.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:25, 5 Octombrie 2021
Buna ziua,
Material nu o sa obtina mai nimic ( apartamentul va apartine, fiind bun propriu achizitionat inainte de casatorie), mai ales ca nu a avut venituri ( a beneficiat de indemnizatia pentru crestere copil, cei 2 ani?).

Cel mult o sa obtina pensie alimentara ( 1/3 din veniturile dvs. nete) dar si aici puteti cere ca plata sa se faca o parte in bani si una in natura ( bunuri, imbracaminte, rechizite...).
Buna ziua,
Da, a beneficiat de indemnizatia pentru crestere copil la ambii copii.
Multumesc de raspuns.
Atunci poate sa aiba un drept de creanta pentru bunurile/lucrarile de modernizare... achizitionate in timpul casatoriei...

Dar eu zic sa va intelegeti amiabil, mai ales ca ati decis sa nu schimbati nimic "fizic" de dragul copiilor.
Decideti apoi, dupa ce mai cresc, ce o sa faceti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Clarificari regim locuinta cumparata de unul din soti in timpul casatoriei ContSters157209 ContSters157209 Buna ziua! Datorita unor neintelegeri aparute cu socrii, am luat in calcul varianta achizitionarii unei alte locuinte (apartamentul in care locuiesc acum cu ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)