avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In ce conditii pot lucra angajatii unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In ce conditii pot lucra angajatii unei firme romanesti ...

Buna ziua.
In ce conditii pot lucra angajatii unei firme romanesti la un punct de lucru, ( al acestei firme ), deschis in Franta si ce acte trebuiesc intocmite pentru acestia? Suntem in aceasta situatie si de aceea va rugam un raspuns urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:49, 6 Octombrie 2021
Instruirea lucratorilor in domeniul ssm si psi-su ramane in sarcina firmei, cu conditia de a se respecta atat legislatia romana dar si pe cea franceza. Pentru legislatia franceza va puteti adresa ambasadei/ consulatului Romaniei in Franta si/ sau unui avocat roman care practica avocatura in Franta.
nelamurirea noastra este daca angajatii se trimit prin delegare sau detasare ( sau exista alta varianta de lucru)?
multumesc
Nu exista alta varianta de lucru .

Detașarea transnațională reprezintă o modificare a contractului de munca, prin schimbarea temporara a locului de munca al salariatului in strainatate

Pentru delegare trebuie vazute precizarile legislatiei din Franta referitoare la destasurarea activitatii intracomunitar, pentru a avea cadrul legal corespunzator, evitand astfel neplacerile posibile, care ar putea aparea, in cazul omiterii anumitor informatii, ce ar ajuta la desfasurarea in bune conditii a activitatii in Franta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
E un caz de detasare transnationala conf art 5 alin 2 lit b din Legea 16/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru in franta marieta69 marieta69 Buna ziua. Un SRL din Ro - act . constructii imobile - isi deschide un punct de lucru in FR- deoarece nu poate obtine formularul A1.In acest context cum se ... (vezi toată discuția)
D elegare din romania in franta (intracomunitar) muncitori din sectorul constructiilor Mihail_POPA Mihail_POPA In cazul delegarii din Romania in Franta [intracomunitar (in cadrul Uniunii Europene)] municitori din sectorul constructiilor (firma din Romania), de ce ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)