avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Am si eu o problema. Locuiesc intrun ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Am si eu o problema. Locuiesc intrun duplex la care ...

Buna seara,
Am si eu o problema. Locuiesc intrun duplex la care exista o alee de acces comuna.
Am instalat un sistem de supraveghere iar una dintre camara supravegheaza aleea comuna. Vecinul de duplex, care in opinia mea nu este de buna credinta, nu este de acord pe motiv ca se simte urmarit.. Intrebarea mea este; am dreptul sa instalez acea camera? Daca numai supravegheaza, nu si inregistreaza (deci nu pot fi folosite, prelucrate imaginile...), este legala instalarea ei?
Multumesc, numai bine!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:27, 6 Octombrie 2021
Daca de la acea camera nu se inregistreaza imagini, oricum e inutila, nu foloseste supravegherii (nu veti putea niciodata sa analizati imagini), deci o scoateti. Vecinul are dreptate. Utilizarea in scop personal a unui sistem de supraveghere este permisa strict doar pentru proprietatea dvs. individuala.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
latka, utilizator
Camera nu este inutila (descurajarea hotilor), nu tii caine pt ca te gandesti ca o sa muste/omoare hotul... Eu intrbam, daca este legala atata timp cat nu inregistreaza.., multumesc
Descurajati hotii doar indreptind-o pe proprietatea individuala, altfel e ilegala.
Am si o fereastra spre alee...pe fereastra pot sa ma uit?
Orice camera umana se poate uita pe fereastra, camerele de supraveghere nu. Nu e legal.
Documentati-va de pe site-ul ANSPDCP, autoritatea din Romania, sau din surse adiacente:
"Monitorizarea propriei grădini, în cazul în care proprietatea este împrejmuită și accesul este restricționat, cu condiția ca supravegherea video să nu se extindă nici măcar parțial la un spațiu public sau la o proprietate învecinată, este o procesare de date cu caracter personal permisă de GDPR".
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu? Utilizator1991 Utilizator1991 Buna ziua, In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)
Un vecin a închiriat o parte din curtea condominiului, curte ... maiincolo maiincolo Un vecin a închiriat o parte din curtea condominiului ,curte care este proprietatea primăriei,apoi a montat camere video fără a cere vreun acord.Este legal? (vezi toată discuția)