Pentru anularea unei autorizații de construire care sunt părțile ce trebuie acționate în instanța de contencios administrativ și fiscal ? Primăria ? Primarul ? Persoana care a primit autorizația de construire ?
Din cate cunosc... emitentul se actioneaza in instanta. Adica UAT-Unitatea Administrativ Teritoriala, reprezentata de primar...
Dar eu zic sa contactati un avocat daca nu stiti nici macar pe cine sa actionati in instanta.
Tocmai că eu știu ! Primăria și primarul au calitate procesuală , numai că instanța a introdus și partea care a obținut autorizația de construire !!!
Ionut.ion a scris:
Din cate cunosc... emitentul se actioneaza in instanta. Adica UAT-Unitatea Administrativ Teritoriala, reprezentata de primar...
Dar eu zic sa contactati un avocat daca nu stiti nici macar pe cine sa actionati in instanta.
Kyandra
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici primăria, nici primarul nu au calitate procesuală. În condițiile Codului administrativ, calitatea procesuală pasivă sau activă o are UAT-ul, primarul doar o reprezintă în justiție. Întotdeauna, la introducerea unei cereri privind anularea actului administrativ - autorizație de construire se indică, ca pârâți, atât UAT-ul prin primar, cât și beneficiarul (beneficiarii) autorizației de construire, întrucât în caz de admitere a acțiunii, ea trebuie să fie opozabilă atât emitentului (UAT-Ul în cauză) cât și beneficiarului.