avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In anul 2012 am fost suspendat din funcție in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In anul 2012 am fost suspendat din funcție in urma unei plângeri ...

In anul 2012 am fost suspendat din funcție in urma unei plângeri penale formulata de angajator (BCR). Prin decizia definitiva a instanței de apel, angajatorul a fost obligat la plata unei despăgubiri egale cu salariul și celelalte drepturi pe perioada 20.09..2012-21.08.2019. In Aprilie 2020 BCR mi-a virat in cont o suma de bani, fără a se face o defalcare a sumei nete primite (salarii brute, dobânzi, penalități ) In urma verificărilor efectuate in Septembrie 2020,am constatat ca suma reprezentând aceste salarii nu a fost declarată in D112 adică nu au fost virate contribuțiile la bugetul asigurărilor de stat.. Ce este de făcut in aceasta situație ?
Va mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: IONESCU ELEODOR , utilizator 16:57, 7 Octombrie 2021
Buna seara
Daca sunteti sigur pe ceea ce sustineti depuneti o sesizare la ANAF.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu care sa vizeze obligarea angajatorului de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF
in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.
Mulțumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2020 am fost de mai multe ori in somaj tehnic, ... uca2015 uca2015 Buna ziua, in 2020 am fost de mai multe ori in somaj tehnic, pt care mi s-au retinut contributiile pentru CAS si CASS. Am verificat stagiile de cotizare ... (vezi toată discuția)
Cas nevirat de catre angajator JOHNVASILE JOHNVASILE Ce poate face un angajat cand constata ca angajatorul nu a virat cota CAS pentru salariul pe care l-a primit. Ce influenta are aceasta situatie in viitoarea ... (vezi toată discuția)
Contribuții neplătite de angajator elgi elgi Am CIM din februarie 2017 și recent am aflat ca angajatorul nu mi-a achitat contribuțiile (n-a depus D112) din iulie 2017 - deci peste un an de neplată. ... (vezi toată discuția)