avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... buna ziua am si eu o problema unde as putea reclama un ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

buna ziua am si eu o problema unde as putea reclama un site de ...

buna ziua am si eu o problema unde as putea reclama un site de știri online, pentru articole mincinoase care îmi aduc prejudicii profesionale si personale.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 12:28, 19 Octombrie 2021
intr-o instanta
Buna ziua ,

In ipoteza in care ati fost defaimat, prin publicarea unor articole, in spatiul virtual, pe un site sau pe o platforma, va puteti adresa instantei de judecata.

Actiunea civila este fondata pe raspunderea civila delictuala.

Veti solicita instantei de judecata indepartarea articolelor publicate, eventual publicarea unui articol in care va sunt prezentate scuze, precum si solutia dipusa , in cauza dedusa judecatii.

Totodata, puteti solicita despagubiri.

In prealabil demararii unui litigiu,va puteti adresa instantei de judecata.

Jurnalistii profesionisti se bucura de o mare libertate de opinie atat timp cat servesc interesul public.

Nu orice blogger (cu blog de stiri) este considerat jurnalist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie/discreditare bună ziua! am nevoie de câteva informații care sunt legate ... Mihai Sia Mihai Sia Bună ziua! Am nevoie de câteva informații care sunt legate de un modul legal prin care pot sa rezolv o problema și am nevoie de sugestii pentru a ... (vezi toată discuția)
Publicatii mincinoase presa online gwendolen gwendolen Buna ziua, as dori indrumare privind procedura legala sau temeiul legal in baza caruia se poate solicita scoaterea din mediul online a unui articol de presa ce ... (vezi toată discuția)
Insulte si jigniri pe o retea de socializare popecsu popecsu As dori sa stiu daca insultele si jignirile publice pe o retea de socializare pot fi sanctionate si cum. (vezi toată discuția)