avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicatii mincinoase presa online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicatii mincinoase presa online

Buna ziua, as dori indrumare privind procedura legala sau temeiul legal in baza caruia se poate solicita scoaterea din mediul online a unui articol de presa ce contine informatii mincinoase, unele informatii obtinute prin mijloace ilegale, care defaimeaza o persoana fizica. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de tipul de informatii va puteti adresa instantei civile sau Parchetului. E bine sa consultati si un avocat in prealabil, fiindca unele informatii sunt la granita dintre dreptul la propria opinie si ilegalitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In prealabil litigiului, puteti inainta o notificare, prin avocat, cu mentiunea , in cazul in care nu este indepartat articolul defaimator, va veti adresa instantei de judecata, solicitand despagubiri si cheltuieli de judecata, in temeiul raspunderii civile delictuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o problema unde as putea reclama un site de ... Alexandrugh Alexandrugh buna ziua am si eu o problema unde as putea reclama un site de știri online, pentru articole mincinoase care îmi aduc prejudicii profesionale si personale. (vezi toată discuția)
O persoana care continua sa ma hartuiasca in spatiul public facebook ... Roman85 Roman85 o persoana care continua sa ma hartuiasca in spatiul public facebook ii mai pot depune o noua plangere penala daca AM INTRAT IN POSESIA A NOI ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere dan@ela dan@ela Buna seara, In cazul in care imi retrag plangerea de la sectie, ii mai pot actiona in judecata pentru despagubiri pe cei care m-au vatamat si din cauza ... (vezi toată discuția)