avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parter sau demisol ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parter sau demisol ?

Daca o cladire are iesire la 2 strazi, care sunt in panta accentuata una de cealalta, atunci nivelul de pe pamant este parter privit din strada de la vale si subsol privit din strada de la deal. ISC a emis unor reclamanti o hartie care spune ca autorizatia mea de construire a fost emisa pentru d+p+2, dar eu am construit de fapt p+3, deoarece ei considera demisolul parter, pentru ca privesc cladirea de la vale, nu de la deal, asa cum este in autorizatia de construire, precum si in plansele de arhitectura. Este corect punctul de vedere al ISC ?
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 16:04, 6 Octombrie 2021
Daca privesc dinspre strada la care este mentionata in adresa oficiala a terenului de sub constructie, da, este corect.
Deci nu conteaza ca nivelul respectiv este pe 3 laturi sub nivelul terenului si doar pe o latura, cea dinspre vale, deasupra terenului ? Prin definitie, parterul trebuie sa aiba toate laturile deasupra solului, altfel devine demisol sau subsol, nu ?

Cum poate fi considerat parter un nivel ingropat in pamant ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ac in autorizatia de construire casutza casutza buna ziua, Doresc sa ma lamuriti cu urmatoarea intrebare, In autorizatia de construirea unei cladiri p+10etaje este mentionat Ac=100. Cladirea dispunde de ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire proprietate jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Exista vreun regim de inaltime al unui gard care desparte 2 proprietati? Vecinul meu a construit in partea de sud, chiar pe mejdina, un gard care ... (vezi toată discuția)
Se poate anula autorizatia de constructie si demola constructia? Vali69 Vali69 Buna seara, Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa ... (vezi toată discuția)