avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. Ce pot face?

Bună ziua! Fratele meu lucrează pentru o compania, iar la salariu cei de la munca i-au virat și banii altcuiva din greșeală. El nu a știut fiindca i-au băgat banii pe un card vechi, pe care el nu l-a mai folosit, având alt card nou.
Problema este ca el are datorii la banca, iar banca a luat toți banii din cont.
Acum el a primit multe telefoane de la munca, amenințări, cum ca să de-a banii înapoi. Dar el nu ii mai are.
Cum sa procedam oare?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de o plata necuvenita si, ca atare, e dator sa o restituie. Ca i-a retinut banca, i-a furat cineva din buzunar, i-a jucat la pacanele sau a platit operatia copilului (cu titlu de exemplu, evident), nu e decat treaba lui, nu a celui care a efectuat plata. Pentru ca cel care a efectuat plata a facut o eroare umana iar el se considera ca stiind acest lucru si nerestituind suma, este lipsit de buna credinta deoarece si-a insusit o plata necuvenita ... cu care, fara sa vrea (ca asa e karma, bat-o vina) si-a achitat o datorie, si aceea neplatita cu rea credinta, la banca. In spirit de gluma, banca a fost cel mai destept in ecuatie.
Buna ziua,

Sumele de bani avansate trebuie restituite, reprezinta o plata nedatorata.

Fratele dumneavoastra poate semna un angajament de plata, cu societatea angajatoare, pentru a restui, esalonat, sumele de bani.

In cazul in care fratele nu remite sumele de bani nedatorate, societatii la care a fost angajat, acesta poate fi actionat in instanta, si, in ipoteza in care pierde procesul, poate fi obligat la cheltuielile de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii,in speta la plata onorariului de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)
Bani primiti din greseala in cont eugendiriczi eugendiriczi buna,am un card de cumparaturi [editat] si vreau sa stiu daca este corect ceea ce a facut banca?In data de 18.07.2011 au facut o greseala si mi-au bagat in ... (vezi toată discuția)