avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, suntem doi moștenitori, care avem de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, suntem doi moștenitori, care avem de împărțit ...

Bună seara, suntem doi moștenitori, care avem de împărțit mai multe bunuri imobile care au situația în regulă, cadastru, intabulare, fiecare o să avem o anumită cotă din fiecare imobil, întrebarea mea este, odată ce primim certificatul de moștenitor, putem face și imparteala în același timp, ca fiecare să rămânem cu ce ne înțelegem, sau trebuie să facem întâi intabularea fiecare cu cota lui, să ne trecem pe rol, și apoi să facem partajul între noi, cum se procedează ca să dureze cât mai puțin toată această procedură, mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:27, 8 Octombrie 2021
Faceti si un partaj voluntar.
Acesta se poate face odată cu succesiunea sau ulterior acesteia?
Se poate face odata cu succesiunea (odata cu emiterea certificatului de mostenitor) daca exista documentatie cadastrala. Intre notarii publici exista si pareri diferite in sensul ca partajul succesoral poate fi efectuat si fara intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune notar tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după ... olga2011 olga2011 Tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după bunicu,o casa și ceva teren.In 2018 tata decedează(mama trăiește),eu sunt singurul dintre ... (vezi toată discuția)
Efectuarea cadastrului este obligatorie in cazul donatiei cotei succesorale??? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)