Bună ziua! Sunt angajată pe data de 25.01.2021, secretar la o Școala Gimanzială cu contract pe perioadă determinată de 4 ani.
În situația în care intru in CCC in aceasta perioadă, CIM expiră, dar angajatorul este obligat să mă mai primească 6 luni sau încă 4 ani daca postul mai rămane vacant? Mă mai pot intoarce la lucru? ce mă sfătuiți să fac?
Buna ziua,
Puteti reveni la serviciu dupa incheierea CCC ( sau mai devreme...).
Dar nu mai exista "protectia" aceea de 6 luni de la revenire.. asa ca poate dispune concedierea conform prevederilor legale.
Deci persoana care ma va suplini pe mine trebuie sa plece daca ma intorc eu, in mod obligatoriu?
Nu se va tine cont de expirarea contractului de drept?
Contractul expira peste 4 ani, in 2025, CCC dureaza 2 ani ( asta daca n o sa mai aveti un bebe intre timp...)
Deci... ar mai ramane 2 ani din durata de 4 a contractului pe perioada determinata...
Da, pai aici e problema pt ca daca eu intru in CCC in 2023,contractul expira intre timp si nu stiu ce se va intampla cu mine.
Cred ca se va organiza concurs si cine vine va fi angajat pe perioada rămasă vacantă pt acest post.
Eu credeam ca intrati in CCC anul acesta/viitor...
Pe perioada cat dvs. o sa fiti in CCC angajatorul poate angaja pe cineva pe perioada determinata, perioada dvs. de CCC.
Daca perioada de CCC depaseste perioada de expirare* a contractului de munca, contractul de munca inceteaza la data cand expira*, urmand ca dvs. fie sa va cautati alt loc de munca la sfarsitul CCC, fie sa benefiiciati de somaj...
Nu stiu ce se intampla cu salariatul angajat in locul dvs... banuiesc ca si lui o sa i expire acel contract urmand fie a da concurs pe perioada nedeterminata, fie il transforma pe acesta din perioada det. in perioada nedet.
Buna ziua
ice21
As dori si eu un raspuns la problema mea. Am fost angajata prin concurs pe perioada determinata pe un post care necesita studii superioare. Titularul postului ... (vezi toată discuția)