avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus masina fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus masina fara permis

Buna seara am si eu o mica poveste la care nu gasesc nici un raspuns am condus o masina fara a poseda permis de conducere fiind si sub influenta alcoolului avand o alcoolemie in sange de 0,60mg. Fiind la prima abatere si nu avand nici cazier ce sanse de scapare as avea macar cu suspendare . Am facut si scoala de soferi inainte de cele intamplate. Astept si eu un raspuns . Va multumesc
.Daca ati avut alcoolemie de 0,6g/l alcool pur in sange, aceasta fapta nu constituie infractiune. Daca aceasta alcoolemie era in aerul expirat e mai grav, intrucat in aceasta situatie cu siguranta fapta constituie infractiune. Suspendarea executarii in ambele variante se poate dispune si in caz de concurs de infractiuni.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
ContSters54906, utilizator
Da ma scuzati era 0,6g/l in aerul expirat mi s-au luat si probe biologice dar nu mai tin minte cat a fost dar mai concret pot obtine o suspendare? Si mai am o mica problema daca vreau sa aman procesul si de cate ori pot cum procedez? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
pycyu68, utilizator
In legatura cu suspendarea...merge si in situatia pe care ati precizat-o.
Amanarea procesului (nejustificat)...in primul rand NU va profita absolut deloc-intrucat instanta poate avea in vedere acest aspect la individualizarea pedepsei-, iar, in al doilea rand va poate face fericitul castigator al unei amenzi judiciare, a carei oportunitate, din nou numai dvs o puteti aprecia.
Inn momentul de fata,conform relatarii dvs.,ati comis doua infractiuni,aflate in concurs real,conf.art. 33 lit.a c.pen.
Este vorba despre infractiunea de conducere a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere ,fapta sanctionata cu inchisoarea de la 1 la 5 ani de art.78 al.1 c.rut si despre conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu imbibatie alcoolica in sange de peste o,8 in aereul expirat,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1-5 ani,conf.art.79 al.1 c.rut..
In aceste situatii permisul va va fi suspendat in vederea anularii.
Ar fi bine daca va veti angaja un avocat pentru a obtine o pedeapsa minima cu suspendarea executarii(art.81 c.pen)
Pentru amanarea cauzei formulati cerere in scris,aratand motivul amanarii solicitate si insotita eventual de acte justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)