avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar si coproprietar, acte vanzare - drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar si coproprietar, acte vanzare - drept de preemptiune ...

Proprietar si coproprietar, acte vanzare - drept de preemptiune imobil.

Buna ziua,
Doresc sa cumpar 3/4 din cota de proprietate a unei case.
Casa este detinuta de un proprietar 3/4 si un coproprietar 1/4 din proprietate.
Casa nu poate face obiectul iesirii din indiviziune, deoarece are 2 camere o baie, o bucatarie.
Proprietarul de la care vreau sa cumpar si cu care m-am inteles, detine 3/4 din casa.
Coproprietarul ( 1/4 ), este internat in spital, avand diagnostic de dementa si Alzheimer.
Am fost la un notar, sa ne faca actele pentru cota parti 3/4 si spre surprinderea mea, acesta a cerut ca coproprietarul sa vina sa semneze ca este de acord cu vanzarea.
Din cate stiam, acest drept de preemptiune se aplica in cazul terenurilor agricole, paduri sau cladiri de patrimoniu. Nu am gasit lege care sa specifice expres acordul coproprietarului in cazul imobilelor.
Ma puteti ajuta in aceasta chestiune? As dori sa vad si parerea Dvs.

Multumesc!
Ciprian
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:12, 11 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la alt notar, dvs cumpărati o cota ideala si nu este nevoie de acordul alcuiva.
Veți ramane in indiviziune.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere antecontract de vanzare cumparare in instanta cipriansburatura cipriansburatura Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema daca se poate. Parintii mei au primit o citatie de la judecatoria Videle in care li se cere sa depuna ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza din teren cu cf dana07 dana07 Buna ziua. va rog sa ma ajutati intr-o problema extrem de urgenta. Exista 13 ha de padure. Exista CF pe padure. Exista 3 proprietari pe CF. Conform ... (vezi toată discuția)