avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore ...

Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore continuu fără sa poți pleca acasă și să ți se interzică libertatea?Practic să lucrezi 7 nopți la rand cate 12 ore și să ai 12 ore de asa-zisa odihnă intr-un dormitor comun unde nu te poți odihni și iar 12 ore tură de noapte?Care e bază legală pentru acest "arest" la locul de muncă?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 19:37, 13 Octombrie 2021
Cum motiveaza angajatorul aceasta practica ? Furnizati detalii.
Pot exista stari de pericol grav si iminent de producere a unor evenimente nedorite care pot genera pagube materiale si/ sau victime omenesti, cazuri in care angajatii pot sa intervina pentru evitarea dezastrului respectand niste proceduri stricte. Totusi, perioada de care amintiti este destul de lunga.
Motivează ca măsură de protecție a personalului împotriva îmbolnăvirii cu covid,cele două ture de 12 ore ,de zi și de noapte stau o săptămână izolate,la muncă,de ceilalți angajați "neesentiali".Lupta cu pandemia."Au luat măsuri " in lupta cu pandemia.De fapt le e frică că ne îmbolnăvim și nu se poate închide activitatea din lipsă de personal.E ceva din domeniul "cu foc continuu".The show must go on!
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
mitabiciclista, utilizator
Poate fi o masura acceptata/ impusa de catre DJSP.
E vorba de lipsire de libertate aici,Nu e de competența lor.Si condamnații la locul de muncă pe vremea comuniștilor plecau acasă la sfârșitul programului de munca.Aici te păzesc cu gardienii, au acest drept,ce lege e aceea care la da acest drept?
DJSP nu poate impune consemnarea salariatilor la locul de munca.

In Reg.Intern, in contractul individual sau colectiv de munca este prevazuta clauza de consemn?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)
Prestare munca normata in aceeasi zi in care incepe co ContSters309014 ContSters309014 Buna ziua, Am o problema in ceea ce priveste faptul ca in ziua când am intrat in CO planificat am prestat un numar de 7 ore de munca in regie. Cum este ... (vezi toată discuția)