avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore ...

Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore continuu fără sa poți pleca acasă și să ți se interzică libertatea?Practic să lucrezi 7 nopți la rand cate 12 ore și să ai 12 ore de asa-zisa odihnă intr-un dormitor comun unde nu te poți odihni și iar 12 ore tură de noapte?Care e bază legală pentru acest "arest" la locul de muncă?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 19:37, 13 Octombrie 2021
Nici D.S.P. si nici I.S.U. nu pot impune unui angajator consemnarea la locul de munca a salariatilor, indiferent ca suntem sau nuin pandemie .

Consemnarea constă în obligaţia salariatului de a fi la dispoziţia societăţii în afara programului de lucru. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.


mitabiciclista a scris:

Nu am nimic de reclamat la ITM ,nimic referitor la muncă, ci ce se întâmplă după muncă:lipsirea de libertate nu la politie trebuie reclamată?


Inspectoratul Teritorial de Munca este un organ de specialitate aflat in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Consemnarea la domiciliu e una,când ești sunat acasa indiferent la ce ora nu ai voie sa consumi alcool ,te urci in masina si vii acolo unde e nevoie urgent să intervii(și ești plătit pentru asta) iar consemnarea o săptămână la locul de muncă e altceva:din 24 de ore ai 12 ore lucrate în tura de noapte urmată de 12 ore de odihnă intr-un dormitor comun unde nu te sună nimeni,nu e treaba ta să faci nimic doar să stai acolo,nu ai voie să pleci acasă,ca să nu te infectezi în această săptămână și sa poți lucra noapte de noapte 7 nopți la rând. Regulamentul de ordine interioară nu spune că poți fi reținut la locul de muncă o săptămână fără să pleci acasă si separat de familie atât de mult.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
mitabiciclista, utilizator
Conform definiției date mai sus consemnarii,în acest caz dacă ne gândim bine nu se incaderaza la consemnare pentru ca în afara programului de lucru nu ești la dispoziția angajatorului pentru ca acesta are la dispoziție alți angajați (cei din tura de 12 ore de zi,care la rândul lor în caz de nevoie suna după cei cu adevărat consemnati la domiciliu și care se incadereaza la definiția data consemnarii).Nu ești la dispoziția angajatorului,ba mai mult ai obligația sa te odihnești minim 8 ore(dacă poți in condițiile astea) și poți să pui telefonul pe silențios și să nu răspunzi nimanui.Pe tura de 12 ore de noapte la randul tău dacă ai o situație de urgenta suni după cei consemnati la domiciliu, nu la colegii din tura de care au plecat la somn.Nu are voie să te deranjeze nimeni în nici un fel în cele 12 ore de așa-zisa odihnă(nu consemnare). Dacă nu este în realitate consemnare ,ce este atunci perioada de 12 ore în care esti "cazat" la locul de munca?Cum o incadram?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
mitabiciclista, utilizator
Nu inteleg de ce nu furnizati date despre locul de munca, activitatea desfasurata, etc. Este vorba de vreun loc de munca secret !?
Utilități publice,energie electrica."Personalul esential" blamat pentru că "au fost băgați în fata" la vaccinare fata de restul populației.Acum înțelegeți de ce.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)
Prestare munca normata in aceeasi zi in care incepe co ContSters309014 ContSters309014 Buna ziua, Am o problema in ceea ce priveste faptul ca in ziua când am intrat in CO planificat am prestat un numar de 7 ore de munca in regie. Cum este ... (vezi toată discuția)