avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am fost depistat la volan pozitiv la THC, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am fost depistat la volan pozitiv la THC, in urma ...

Buna ziua, am fost depistat la volan pozitiv la THC, in urma analizelor sa constatat ca substanța nu era prezenta in sânge, acum cei de la politie îmi spun ca trebuie făcută o expertiza de către cei de la IML daca ei considera ca îmi era alterata capacitatea de a conduce, in momentul in care am ieșit pozitiv am declarat ca am fumat înainte cu aproximativ 6 ore și între timp am mâncat și am dormit aproximativ 2 ore, S-ar putea ca cei de la IML avand in fata situația mai sus prezentată sa dea un răspuns de defavoarea mea ? Din experiența dumneavoastră anterioară asa se procedează in aceste cazuri ? Cum as putea face sa se termine acest festival cât mai repede care deja tine de aproximativ 1 an jumătate ?
Daca nu apare in sange, nu au ce expertiza sa faca, cred ca aveti informatii gresite.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca nu apare in sange, nu au ce expertiza sa faca, cred ca aveti informatii gresite.


Asa mi-au spus cei de la poliție ca nu a ieșit in sânge și ca au formulat ei 4 întrebări pt cei de la IML referitoare la caz, din păcate nu am retinut toate întrebările dar una din ele era : Subsemnatului …. In momentul opririi de către organele de poliție ii era alterata capacitatea de a conduce ? Iar in urma expertizei se ia decizia de către dl procuror daca se clasează sau nu cazul. Ce as putea face in acest sens am senzația ca lucrurile înaintează cu o viteza ca și cum ar sta pe loc și nici nu sunt 100% convins ca aceasta e procedura neaparat.
Mulțumesc pentru răspuns !
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze care sa consulte dosarul si stabiliti impreuna strategia apararii.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze care sa consulte dosarul si stabiliti impreuna strategia apararii.


Din experiențele Dvs, dacă e negativ in sânge nu ar trebui sa se restituție permisul ?
Cred ca aveti informatii eronate sau nu ati inteles dvs bine. Oricum, daca ati fumat cu 6 ore inainte de evenimentul rutier, este imposibil sa nu apara la analiza de sange. Din practica va spun ca detectia in sange a THC-COOH este posibila la 2-3 zile dupa consumul ocazional și circa 2 saptamani în cazul consumului cronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul ... Andrei995 Andrei995 Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul auto testat preliminar cu ajutorul unui mijloc tehnic” și pun accent pe preliminar, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la og 29/2023 alinpelin alinpelin Buna ziua, am o nelamurire cu privire la OG 29/2023. Prin Articolul I, alin. 5, se adauga litera: \"g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat condus sub influenta psihoactive? alexandru13cozzmin alexandru13cozzmin Permis suspendat condus sub influenta psihoactive? Am dat probe de sange Am inteles ca daca imi platesc analizele ajung in termen de 30/45 zile! Am sanse sa ... (vezi toată discuția)