avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație

Buna ziua
Am foat surprins de aparatul radar cu 103 km in localitate și mi-a fost suspendat permisul .
In procesul verbal agentul mi-a greșit seria de pe permis , dacă fac contestație la amenda , oare as avea câștig de cauza ?
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
Graurraul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:10, 13 Octombrie 2021
Pentru motivul asta nu, e doar o eroare materiala.
Limita maxima a vitezei in respectiva localitate este 50 km/h?
Daca da
Din punct de vedere tehnic se poate invoca prevederile unei norme emis de Biroul Roman de Metrologie Legala conform careia viteza reala a autovehicului putand fi inferioara valorii de 100 km/h ceea ce se sanctioneaza cu amenda fara suspedarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice
Din punct de vedere juridic un complet format din 20 de magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis in mod eronat ca norma metrologica despre care am facut vorbire mai inainte nu se aplica cinemometrelor (aparatelor radar).
Orice aparat de masura, in marea majoritatea cazurilor, indica valori diferite de cele reale.
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este obligatorie fiind vorba de un Recurs in interesul Legii. Invocarea abaterilor de masurare a cinemometrului este din start sortita esecului
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toleranta contraventie depasire viteza IONUT CRACIUN IONUT CRACIUN Buna ziua, Recent am fost inregistrat de aparatul radar in localitate circuland cu viteza de 102 km/h. Astfel, mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face dacă am fost surprins de un radar in localitate ... Gabriel patru Gabriel patru Ce pot face dacă am fost surprins de un radar in localitate limita Find 50km/h și eu aveam 103 km /h dar polițistul a scris greșit numărul de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)