avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pot face dacă am fost surprins de un radar in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pot face dacă am fost surprins de un radar in localitate ...

Ce pot face dacă am fost surprins de un radar in localitate limita Find 50km/h și eu aveam 103 km /h dar polițistul a scris greșit numărul de înmatriculare al mașini se poate spune ca nu este complectat corespunzător ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 03:29, 2 Iulie 2022
Nu, e doar o eroare materială ce nu va aduce câștig în instanță.

Gabriel patru a scris:

Ce pot face dacă am fost surprins de un radar in localitate limita Find 50km/h și eu aveam 103 km /h dar polițistul a scris greșit numărul de înmatriculare al mașini se poate spune ca nu este complectat corespunzător ?

Numarul de inmatriculare reprezinta identitatea autovehiculului, acesta fiind unic in Romania. Dupa parerea mea, neconcordanta dintre numele contravientului si numarul de inmatriculare al autoturismului poate constitui motiv de admitere a plangerii contraventionale si, pe cale de consecinta, anularea procesului verbal de contraventie.
Depuneti in trmen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contrantiei prin care solicitati anularea procesului verbal de contraventie intrucat nu a fost intocmit in conformitate cu prevederile actelor normative care reglementeaza circulatia pe drumurile publice.. Solicitati ca politia a depuna la dosar inregistrarea cinemometrului (aparatului radar) cu vitezele ale autoturismului cu numarul de inmatriculare precizat in procesul verbal de contraventie a marimii.
In alta ordine de idei, exista osibilitatea ca viteza reala a autoturismului pe care il conduceati sa fie in realitate mai mica de 100 km/h. Teoretic orice persoana care activeaza/a activat in domeniul tehnic stie ca marimile masurate cu mijloace tehnice verificate metrologic pot avea abateri, in plus sau in minus, de la valoarea reala Biroul Roman de Metrologie Legala a emis un ordin in care sunt prevazute abaterile posibile ale valorii vitezei autoturismului indicata de cinemometru n raport cu valoarea reala a vitezei.. Aplicand abaterea prevazuta de norma BRML este osibil ca Dvs sa fi circulat cu o viteza mai mica de 100 km/h, ceea ce impune sanctionarea Dvs. fara suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Unele instante aveau in vedere acest aspect si chiar au anulat procesele verbale de contraventie
Un Tribunal din Romania s-a adresat Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) printr-un recurs in interesul legii pentru stabilirea unui mod unitar de aplicare a abaterilor valorilor vitezelor indicate de cinemometru in raport cu cele reale.. un complet de 20 de magistrati de la ICCJ, fara consultarea specialistilor in masuratori , au stabilit ca abaterile abaterile prevazute in norma metrologica emisa de BRML nu se aplica in spetele care au drept obiect deasirea limitei legale a vitezei de deplasare a autovehiculelor. O decizie total eronata. Aceasta decizie a ICCJ este totalmente eronata.
Decizia ICCJ despre care am facut vorbire mai inainte este obligatorie si se aplica ca atare si, pe cale de consecinta aveti „sansa” de a fi sanctionat cu suspendarea dreptului autovehicule pe drumurile publice.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Auzi chestie, o decizie total eronata :). E o decizie foarte corectă, asta v-o spun în calitate de specialist în măsurători.

Nu mai sfătuiți oamenii să-și piardă timpul prin instanțe, degeaba. Decizia ICCJ este izvor de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. astazi mi-a fost luat permisul pentru viteza, am fost ... fane0101 fane0101 Buna ziua. Astazi mi-a fost luat permisul pentru viteza, am fost prins in localitate cu 103 km/h. Ma deplasam catre serviciu, fiind in misiune, cu ordin de ... (vezi toată discuția)
Contestație Graurraul Graurraul Buna ziua Am foat surprins de aparatul radar cu 103 km in localitate și mi-a fost suspendat permisul . In procesul verbal agentul mi-a greșit seria de pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)