avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog să mă ajutați în următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog să mă ajutați în următoarea problema: ...

Bună ziua! Va rog să mă ajutați în următoarea problema: verișoară mea și soțul ei au primit o casa in care locuia și pe care au renovat-o ,de la soacra ei( mama soțului) prin contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere.Din nefericire ei au decedat amândoi și în urma lor a rămas un băiat de 18 ani.Imi puteți spune daca drepturile de proprietate ai părinților ii trec prin succesiune băiatului? Devine el proprietar al casei cu condiția să-și îngrijească in continuare bunica sau nu are niciun drept?Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:33, 12 Octombrie 2021
Fiul mosteneste ceea ce aveau parintii, adica dreptul de proprietate asupra casei impreuna cu obligatia de a o intretine pe bunica sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinti divortati geanus geanus Buna seara. Socrii mei au cumparat o casa acum 13 ani, amândoi proprietari. Apoi au divorțat.Nu au facut partaj. Socrul a decedat acum 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)