avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Sunt proprietar al unui apartament in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Sunt proprietar al unui apartament in Sinaia, dar la ...

Buna ziua
Sunt proprietar al unui apartament in Sinaia, dar la data achiziționării acesta era ocupat de chiriasi. Am cumpărat apartamentul, dar n-am incheiat contract de inchiriere pe numele meu lăsân vechii chiriasi sa locuiasca in continuare (tinp de 3 ani).
In luna august al acestui an am luat legatura cu persoanele care folosesc (locuiesc) apartamentul si am incheiat o conventie holografă cu datele de identitate, CNP, etc si în care am convenit să elibereze apartamentul până la 31 oct 2021. Persoanele care locuiesc acolo fara contract de inchiriere au promis, dar nu au făcut nici o miscare spre a elibera locatia. Ce proceduri legale ar trebui să urmez? să mă indrept către un executor judecătoresc sau trebuie să deschid proces judecătoresc. Si, unde trebuie să deschid procesul ? la Sinaia sau în localitate unde locuiesc (Bucuresti)? Multumesc si vă rog sa mă indrumati spre rezolvarea acestei mari probleme
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 08:29, 13 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie sa introduceti la instanta o actiune in evacuare, competenta apartinand instanteti de la locul imobilului.
Multumesc. Intr-adevar este o problemă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume neachitate de chirias vmdm vmdm Pentru perioada Oct.2017 si Oct.2018,in calitate de propietar,am incheiat un contract de inchiriere cu o familie care avea doi copii (doi si trei ani, cred). ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pentru neplata chiriei si art. 1831 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata ca urmare a unui contract de inchiriere pe care l-am avut anul trecut, eu fiind proprietarul. ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nu plateste chiria de doua luni Ionuti532 Ionuti532 Chiriasul nu plateste chiria de doua luni. Ce pot sa fac ca sal dau afara? Dupa cat timp si cum se procedeaza, si cat timp dureaza pana primesc apartamentul ... (vezi toată discuția)