avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... taxe si impozite PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

taxe si impozite PFA

Hey! As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra...in vara va trebui sa imi sustin lucrarea de licenta cu titlul "Impactul fiscalitatii asupra activitatilor generatoare de venituri:salariat vs. activitate independenta" si as dori sa ma ajutati, in special, cu informatii despre impozitele si taxele suportate de cei ce sunt incadrati la activitati independente, mai ales PFA...si nu numai, legat de subiectul lucrarii...daca se poate. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 00:22, 11 Ianuarie 2010
Din pacate eu consider ca dumneavoastra ati gresit locul in care sa postati , in sensul ca intrebarea dumneavoastra este mult mai potrivita pentru raspunsuri in comunitate , fiind inadecvata acestei sectiuni a forumului , unde sunt discutate probleme contabile punctuale .

O problema contabila punctuala este aceea care isi gaseste raspunsul in maxim 20 de randuri .

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca sunt PFA impozitate la norma de venit si PFA impozitate in sistem real , iar daca un PFA care este impozitat la norma de venit este si angajat cu contract de munca, norma este redusa cu 50%.

Mai trebuie sa tratati si aspectul referitor la cotele de CAS , adica sunt cote pentru conditii normale de munca, cote pentru conditii deosebite de munca si cote pentru conditii speciale de munca .

Nu trebuie sa uitati si de aspectele referitoare la desfiintarea PFA si de concedierea salariatului , deoarece potrivit CCMUNN angajatorul este obligat sa acorde salariatului cel putin un salariu compensatoriu .

Aspectele fiscale sunt foarte importante si necesita o analiza detaliata , pentru ca in opinia mea trebuie luate in calcul toate situatiile care pot aparea .

Nu este de neglijat nici impactul pe care il are trecerea la TVA a PFA si de implicatiile pe care il are asupra unei societati aplicarea reglementarilor Legii 319/2006 , asupra firmei , adica sunt niste costuri obligatorii care trebuie avute in vedere .

Daca o firma are salariati depune niste declaratii ceea ce are impact asupra evidentei contabile .
incercati pe forumul www.regielive.ro apoi selectati domeniul : licente/referate.
Lool:offtopic::vishenka::whistle::closedtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare firmă Dana.t Dana.t Bună seara,apelez din nou la dumneavoastră pentru a mă indruma. Doresc să înființez o firmă de transport marfă intern și internațional și aș dori ... (vezi toată discuția)
Pfa cu activitate dependentã de un agent economic Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu În cazul înfiinţării unei PFA cu activitate dependentă de un agent economic (de exemplu de prestări servicii) ce obligaţii au fiecare în ceea ce ... (vezi toată discuția)
Care sunt procentele contributiilor ale unei pfa? larissalore larissalore Buna ziua, Un prieten lucreaza in functia de contabil si doreste sa se inregistreze si ca persoana fizica autorizata (PFA - daca este posibil). Acesta ar ... (vezi toată discuția)