avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar de apartament ma suna dupa 2 ani de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar de apartament ma suna dupa 2 ani de la incetarea contractului de inchiriere

Buna ziua,
Am o intrebare daca va rog: este posibil ca dupa 2 ani de zile de la incetarea unui contract de inchiriere a apartamentului in care am stat in chirie sa ma sune proprietarul si sa imi spuna ca il dau in judecata vecinii de la parter pt stricaciuni care ar fi dovedit ca s-au intamplat din pricina inundatiei?
De mentionat: da, inundatia a fost produsa de mine ca si chirias pe timpul chiriei. Reparatiile au fost platite de catre mine fata de vecinii de sub.
Vecinii care dau in judecata proprietarul stau la 4 etaje distanta, ei stau la parter iar apartamentul era la 5 iar la etajele 2 si 3 nu se observa acum stricaciuni.
Am eu vreo obligatie in momentul de fata? multumesc
Cel mai recent răspuns: musaca , utilizator 10:10, 13 Octombrie 2021
Obligatia o va stabili doar instanta. Deocamdata e doar o intentie a unor vecini, care vor sa dea in judecata proprietarul. Care ar trebui sa dovedeasca ca acele stricaciuni vi se datoreaza si sa va intenteze la rindu-i proces.
Multumesc pt raspuns. Nu stiu cat anume e adevar si cat e ceva inventat deoarece proprietarul apartamentului in care am stat are un istoric de anumite actiuni de a profita de pe urma chiriasilor, de exemplu a vrut sa-i platim noi ca si chiriasi impozitul pe apartament, garantia mea a pastrat-o cum era si normal deoarece am realizat stricaciuni atunci (anume inundatia pentru care am si zugravit atat apartamentul dansei cat si apartamentul de sub) si mai spunea ca vecinii aceia de la parter au chemat o firma care a facut ceva constatari atunci dupa ce s-a intamplat inundatia - eu nu am stiut.

Si ca si-au facut o asigurare acei vecini dupa eveniment - imi suna ciudat pt ca stiu ca asigurarile in general ocupa evenimentele inainte ca ele sa se intample, nu dupa...
Nu stiu ce sa fac pt ca eu personal vreau sa inchei contactul cu ea, mi se pare ca nu-mi mai revine nicio obligatie din moment ce contractul s-a incheiat acum 2 ani iar eu am platit ceea ce a tinut de inundatie.
Sa-i mai raspund acestei persoane la telefon? Nu prea mai vreau deoarece mi se pare ca e la mijloc o dorinta de a profita de pe urma mea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ignorati-l complet.
ok, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie produsa de vecin.cine-l obliga la plata repartiilor? ContSters89081 ContSters89081 Vecinul de la etajul superior inunda aprtamentul de sub el, proaspat zugravit. Dupa uscare raman pete mari. Cine trebuie sa-l oblige pe acest vecin sa repare ... (vezi toată discuția)
Bună mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde ... 0305 0305 Bună Mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde locuiesc chiriași ,va rog sa mi spuneti într-un eventual proces pe cine dau în judecata ... (vezi toată discuția)
Despagubire vecin gabr gabr in urma cu 2luni am cumparat un apartament si am inceput sa l renovez cu niste meseriasi din greseala unul a lovit teava de apa si a inundat doi vecini de la ... (vezi toată discuția)