in urma cu 2luni am cumparat un apartament si am inceput sa l renovez cu niste meseriasi din greseala unul a lovit teava de apa si a inundat doi vecini de la etajul unu si parter.Am vorbit cu vecinii si m am inteles cu ei sa le zugravesc vecinul de la unul a zis ca nu i nevoie ca sa uscat si ca nu mai e necesar ,insa vecinul de la partier nici nu ma lasa sa i varuiesc si cu cat trec mai multe zile imi cere ba sa i pun gresie toata camera 20mp ,ba sai varuiesc doua camere ,acum mai nou ca trebuie sa i cumpar si mobila ca cica de la umezeala culoarea alba e gri .Precizez ca doar deasupra usi sa udat .CE ma sfatuiti sa fac acum ca nu mai stiu si ma ameninta cu tribunalul daca nu i fac ce vrea el .Va multumesc#-o#-o
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Incercati sa solutionati amiabil
Mai puteti sa incercati sa ii explicati vecinului de la parter ca in eventualitatea in care intelege sa solutioneze in instanta ii va reveni obligatia sa probeze ca prejudiciul pe care v-il solicita a fost generat de inundatia din data X,aspect care este dificil de probat fara documente legale
Am incercat in fel si chip dar el nu si nu am fost de acord ca in loc de parchet sa i pun gresie ,s ai varuiesc toata camera dar el acum vrea si mobila sa i o schimb ca cica nu mai are culoarea alba din cauza umezelii iar la vecinul de sus nici nu se cunoaste ca ar fi fost inundatie si ca ma da in judecata #-o
Daniel4x4
Lasati-l sa va dea in judecata pentru ca vremea "intelegerii amiabile" ati si consumat-o, dar s-a si trecut ! Oricum, dupa toate cele povestite de dvs, sa vi se mai recomande sa recurgeti la discutii asa-zis amiabile, mi se pare cel putin redundant, ca sa nu zic altfel.....
Prima intrebare pe care i-o va pune judecatorul, stiti care va fi ?
"Aveti asigurare ?" (.....Sa nu uitam ca asigurarile locuintelor sunt obligatorii, cam RCA pentru masini....)
Si daca nu are, il va trimite la plimbare in secunda doi pentru ca tocmai asta e scopul principal al asigurarii : sa rezolve niste situatii fara a se mai ajunge in instanta !
Va multumesc pentru raspunsuri m am mai linistit un pic ,chiar de dimineata m a sunat si mi a zis ca el si a scos singur parchetul pus de vreo 20 ani si ca eu sa ma duc cu el sa i cumpar gresia ,varul,si mobila ,ca daca nu el ma da in judecata si ii voi zugravi tot apartamentul plus gresie si parchet am incercat sa vorbesc din nou cu el dar nu se poate .Mai am o intrebare daca ma puteti ajuta apartamentul l am luat prin programul prima casa as mai putea folosi asigurarea pentru al despagubi pe vecin eu i am propus atunci dar nu a vrut a zis ca ne intelegem iar acum vrea asigurarea
Nicalai
Atentie la cazul ca are asigurare pe apartament ! Daca da si poate sa aveti si dumneavoastra dar nu cumva la aceeasi firma de asigurari, atunci sa vedeti cate prezente la instanta o sa aveti ! Asta o spun in cunostiinta de caz aproape similar cu al d-voastra si care este in instanta de 4 ani si tot se judeca...suma data de firma de asigurari este undeva la 470 lei iar cheltuielile de judecata cu expertii , cu martori cu acte , etc. depaseste cu mult suma data ca despagubire ! Si nu uitati ca dumneavoastra chiar ati spus ca inundataia s-a produs din vina dumneavoastra asa ca o sa trebuiasca sa aveti timp si rabdare pentru a merge la instanta ! Asa se intampla cu vecinii,,carcotasi,, care au timp pentru a se ocupa numai de altii si pentru ei nu vad nimic...! Oricum nu exista scara fara asemenea exemplare sau daca da atunci merita sa nu vinzi niciodata acel apartament dar nu numai tu ci si toti ceilalti vecini ! O zi buna si inteleapta va doresc !