avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Fostul meu soț are doua dosare la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Fostul meu soț are doua dosare la executor pt neplata ...

Bună ziua!
Fostul meu soț are doua dosare la executor pt neplata pensie alimentara din mai multe perioade și pt neachitarea unei hotarari judecatoresti! Pana acum nu știam unde mai lucreaza, deoarece este mereu plecat din tara iar la anaf nu figureaza cu venituri sau proprietati. Acum putin timp I am făcut și plangere penala!
De curând am aflat ca este posibil sa traiasca într un orqs din Germania.
Intrebarea mea este,ce demers pot face ca să fie executat și in aceasta tara!
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 08:43, 14 Octombrie 2021
Buna ziua, executarea se face conform Regulamentului UE 1215/2012. In principiu, pentru a porni executarea silită în alt stat membru UE decât cel în care a fost pronunțată hotărârea, creditorul va depune la autoritatea competentă cu executarea o copie a hotărârii, precum și un certificat emis conform Anexei I la Regulament (certificat care se obține de la instanța care a pronunțat hotărârea), care va preciza informațiile necesare executării din hotărâre. Este recomandat să se depună și o traducere a hotărârii efectuată în limba țării unde se efectuează executarea. După depunerea certificatului și a copiei hotărârii, certificatul și hotărârea (dacă nu a fost deja comunicată) se comunică debitorului înainte de prima măsură de executare. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca hotararea este recunoscuta de catre Germania.


Va mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui titlu executoriu european desirelia75 desirelia75 care sunt pasii ce trebuie urmati in urmatoarea situatie : am o hot definitiva si irevocabila prin care fostul sot e obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)
Cum divortez in romania? Danyis91 Danyis91 Salutare! Locuiesc in Danemarca si am divortat recent aici,iar acuma dorim sa facem divortul si in Romania,dar nu vream sa mergem in Romania,cum s-ar putea ... (vezi toată discuția)
Custodie copil / hotarare judecatoreasca italia MihaelaOnu MihaelaOnu Buna ziua ! Fratele meu a obtinut custodia baiatului, in detrimentul mamei care nu mai e de mult in viata copilului. Conform ambasadei el trebuie sa mai obtina ... (vezi toată discuția)