avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă sunt angajat de 1luna, după o întrerupere de 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă sunt angajat de 1luna, după o întrerupere de 1 an, la ...

Dacă sunt angajat de 1luna, după o întrerupere de 1 an, la ieșirea din izolare beneficiez de concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 13 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005
art. 9
(1) Persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2) au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare, în cazul urgențelor medico-chirurgicale, al unor tipuri de arsuri care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență, inclusiv pentru perioada de recuperare, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precum și în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării prevăzută la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

(2) În scopul prevenirii îmbolnăvirilor, persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2) au dreptul la concediu și indemnizație pentru carantină, fără îndeplinirea condiției privind stagiul de asigurare.
E valabil și după modificările din august 2021? Mulțumesc.

Profuinfo a scris:

Dacă sunt angajat de 1luna, după o întrerupere de 1 an, la ieșirea din izolare beneficiez de concediu medical?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Textul este inca in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata indemnizatie concediu medical cod 14 pentru stagiu mai mic de 6 luni Sabina T Sabina T Bună ziua! Eu și soțul lucram în același loc din aceeași zi motiv pt care sunt sigura pe datele specificate in continuare. În luna 17 februarie 2020 ... (vezi toată discuția)
Cum calculez concediul medical cod 51 de 5 zile (15.08.-19.08.) ... manuela.negrea manuela.negrea Cum calculez concediul medical cod 51 de 5 zile (15.08.-19.08.) pentru un salariat angajat pe data de 01.08.22 fara stagiu de cotizare, care nu a mai lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)