avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti de ce documente am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti de ce documente am nevoie pentru ...

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti de ce documente am nevoie pentru obtinerea unui titlu de proprietate pentru casa si teren intravilan? Casa a fost construita de parintii mei iar terenul a fost al bunicii, dar extrasul CF nu mai e valabil, ca au intervenit tot felul de modificari ale suprafetei, facute in timpul comunismului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 15 Octombrie 2021
Potrivit legii, stabilirea dreptului de proprietate se face numai la cerere, formulată de fiecare persoana indreptatita. Cînd sunt mai mulți moștenitori, cererea se poate face și în comun, fiecare dintre ei semnînd-o.

În cerere se vor menționa următoarele date și elemente: numele și prenumele solicitantului și ale părinților, calitatea, gradul de rudenie, suprafața de teren la care se socotește îndreptățit, precum și orice alte date necesare pentru stabilirea dreptului de proprietate potrivit legii.

La cerere se vor anexa: acte de proprietate, certificat de moștenitor, hotărîre judecătorească, dacă exista, în toate cazurile certificat de naștere, certificat de deces al autorului în cazul moștenitorilor, precum și orice alte acte din care să rezulte dreptul de proprietate asupra terenului solicitat.

Mergeti si la Primarie sa va spuna actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacata legea 247/2005 si implicit cei care s-au folosit de buna credinta a unora dintre mostenitori ? martur martur Cum poate fi atacata Legea 247/2005 si implicit cei care s-au folosit de buna credinta a unora dintre mostenitori ?Titularul propritatilor a avut 2 ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate imobil intravilan, buna ziua! va rog sa-mi ... Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Titlu de proprietate imobil intravilan, Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti de ce documente am nevoie pentru obtinerea unui titlu de proprietate pentru casa si ... (vezi toată discuția)
Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor ... vlad19722 vlad19722 Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor rezervatar a vandut terenul intravilan la care am si eu dreptul? Titlul de proprietate a fost ... (vezi toată discuția)