Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti de ce documente am nevoie pentru obtinerea unui titlu de proprietate pentru casa si teren intravilan? Casa a fost construita de parintii mei iar terenul a fost al bunicii, dar extrasul CF nu mai e valabil, ca au intervenit tot felul de modificari ale suprafetei, facute in timpul comunismului. Multumesc!
Potrivit legii, stabilirea dreptului de proprietate se face numai la cerere, formulată de fiecare persoana indreptatita. Cînd sunt mai mulți moștenitori, cererea se poate face și în comun, fiecare dintre ei semnînd-o.
În cerere se vor menționa următoarele date și elemente: numele și prenumele solicitantului și ale părinților, calitatea, gradul de rudenie, suprafața de teren la care se socotește îndreptățit, precum și orice alte date necesare pentru stabilirea dreptului de proprietate potrivit legii.
La cerere se vor anexa: acte de proprietate, certificat de moștenitor, hotărîre judecătorească, dacă exista, în toate cazurile certificat de naștere, certificat de deces al autorului în cazul moștenitorilor, precum și orice alte acte din care să rezulte dreptul de proprietate asupra terenului solicitat.
Mergeti si la Primarie sa va spuna actele necesare.