avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce ...

Buna ziua. O speta mai rar intalnita si mai ales pentru cei ce s-au lovit de urbanism. Am obtinut o autorizatie de demolare pentru o cladire, cu proiect, termen, etc. Este mica in raport cu terenul 100 mp la 1000 mp, fost sediu CAP. Teren la limita intravilanului. Cladirea am demolat-o, dar am gasit un cumparator al terenului, dispus sa plataesaca o suma frumusica, cu o conditie: sa nu construiasca el, ci sa "repare" cladirea ce inca nu a fost radiata din evidentele OCPI. Ca s-o refaca, cu autorizatie de construire trebuie PUZ, adica se lipseste. O opinie? Multumesc.
Cata vreme cartea funciara nu a fost actualizata, puteti cumpara constructia scriptic. Dar Primaria nu are cum sa mai elibereze privind acea constructie o autorizatie de extindere/reamenajare/modernizare etc cata vreme are inregistat in arhiva un proces verbal de receptie care atesta ca s-a finalizat demolarea constructiei. Tot la fel, Primaria nu poate elibera, in scopul autentificarii contractului de vanzare, un certificat fiscal care sa ateste ca in rolul fiscal al vanzatorului este inregistrata constructia, cata vreme aceasta apare demolata.
Asa-i. Multumesc. Respect!
De aia-mi place mie acest forum! Unul vrea sa faca o escrocherie cu fonduri europene si zece sar sa-l ajute...
Si, sa nu uitam, va mai place si pentru ca, pe langa discutiile pe tema juridica la care participati, aveti ocazia sa jucati fazan.
Ati "accesat" vreodata vreun fond european? Stiti de ce le "inhata" doar Europa si la noi Bucurestiul si Transilvania? Pentru ca nu avem infrastructura! Exista vreo comuna in "Vechiul Regat" care sa aiba "zona industriala"? Cum puteti desfasura o activitate economica in "mediul rural" pentru care se dau fondurile printre casele taranilor? Intr-adevar "escrocheria" este sa vrei sa muncesti si nu poti. Nu mai spun prin cate filtre trece un proiect. Dar asa-i cand iti dai cu parerea fara sa ai habar. Iar tema, era cu totul alta. De renuntare la autorizatia de demolare. Imi pare rau ca pe acest forum sunt si astfel de opinii. Pacat.

Alte discuții în legătură

Hotararea judecatoreasca tine loc de autorizatie de construire menix2078 menix2078 Buna ziua.Ma numesc Monica.Vreau sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.Am construit o casa fara autorizatie, deoarece terenul pe care l.am cumparat este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, teren cumpărat in 2007. intravilan in cartea funciara, ... GEORGEFLORIANLUNGU GEORGEFLORIANLUNGU Buna ziua, Teren cumpărat in 2007. Intravilan in cartea funciara, intravilan in certificatul de urbanism. Autorizație de construire emisa, Locuința ... (vezi toată discuția)
In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu puz aprobat ... Calonfir D Calonfir D In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat in 2008 isi poate pastra PUZ-ul daca este parcelat in parcele de cate 1000mp cu drum de acces ... (vezi toată discuția)