avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Este posibil sa fac un Contract de Vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Este posibil sa fac un Contract de Vanzare Cumparare ...

Buna ziua ,
Este posibil sa fac un Contract de Vanzare Cumparare pe un teren care nu este intabulat ( nu am CF) in baza unei declaratii de mana la notar prin care atest ca sunt proprietarul terenului in discutie , va rog ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:24, 21 Octombrie 2021
Nu, nu este posibil. Pentru a putea vinde un teren trebuie sa inchiat un contract in forma autentica (in fata unui notar public), pentru a putea incheia contractul, dreptul dumneavoastra trebuie intabulat in cartea funciara iar pentru asta aveti nevoie de un act de proprietate valabil, printre altele.
Ganditi-va ca daca ar fi posibil, as putea si eu sa vand terenul in cauza, pe baza unei declaratii date de mine cum ca eu sunt proprietarul acelui teren.
Mersi de raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti perfecta un antecontract de vanzare-cumparare, cu mentiunea ca masuratorile si intabularea se vor realiza ulterior, la o data anume, in prealabil incheierii actului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)