avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Este posibil sa fac un Contract de Vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Este posibil sa fac un Contract de Vanzare Cumparare ...

Buna ziua ,
Este posibil sa fac un Contract de Vanzare Cumparare pe un teren care nu este intabulat ( nu am CF) in baza unei declaratii de mana la notar prin care atest ca sunt proprietarul terenului in discutie , va rog ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:24, 21 Octombrie 2021
Nu, nu este posibil. Pentru a putea vinde un teren trebuie sa inchiat un contract in forma autentica (in fata unui notar public), pentru a putea incheia contractul, dreptul dumneavoastra trebuie intabulat in cartea funciara iar pentru asta aveti nevoie de un act de proprietate valabil, printre altele.
Ganditi-va ca daca ar fi posibil, as putea si eu sa vand terenul in cauza, pe baza unei declaratii date de mine cum ca eu sunt proprietarul acelui teren.
Mersi de raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti perfecta un antecontract de vanzare-cumparare, cu mentiunea ca masuratorile si intabularea se vor realiza ulterior, la o data anume, in prealabil incheierii actului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)