avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada de circulatie. Stare de alerta. Dreptul de a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada de circulatie. Stare de alerta. Dreptul de a conduce.

Buna ziua.
Permisul mi-a fost suspendat pentru incalcarea regulilor referitoare la depasire. S-a eliberat dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile.

Acesta dovada se prelungeste pe durata intregii stari de alerta? Metionez ca dovada se incadreaza in art. 4 alin 6 din Legea 55/2020.
Intr-o opinie a unui domn profesor, dreptul de a conduce e diferit de documentul care demonstreaza acest drept(permis/dovada). Totusi, legea foloseste urmatoarea expresie: dovada cu drept de circulatie, prin urmare consider ca dovada ofera dreptul.

Multumes foarte mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
NicoaleAlexx, utilizator
La contraventii nu se prelungeste dreptul de circulatie, textul de lege se refera la dovezile eliberate in cazul anumitor fapte care fac obiectul unui dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept de circulatie - starea de alerta - dreptul de a conduce radudraghici radudraghici Buna ziua, Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal... Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina ... (vezi toată discuția)