avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Indemnizatie Crestere Copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Indemnizatie Crestere Copil

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatorea speta:
Anterior nasteri copilului am lucrat cu Contract de Colaborare cu o Firma eu fiind Persoana Fizica unde mi sa retinut impozit pe venit 10% .Firma mia eliberat adeverinta de venit si declaratia 205 cum ca impozitul a fost declarat si virat catre buget .
Am depus documentatia pentru Indemnizatie Crestere Copil dar Doamna de la inspectie Sociala unde verifica dosarul imi spune ca nu trebuia retinut impozitul la sursa si ma pune sa fac declaratia 212 cu venituri din activitati independente.
Intrebarea este :
1. De ce nu este bine cu retinere la sursa?
2.Daca fac declaratia 212 trebuie sa fiu Persoana Fizica Autorizata ?
3.Cum este corect si legal sa procedez.
Mentionez ca suma castigata nu depaseste salariu minim pe economie pentru a plati contributii CAS,CASS
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
manybet, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre declaratia 205 ContSters138151 ContSters138151 O firma cu obiect de activitate \"comert cu amanuntul\"care a desfasurat activitate doar 3 luni in anul 2009 dupa care si-a incetat activitatea a primit o ... (vezi toată discuția)
Venituri din alte surse denisa_21 denisa_21 Buna ziua, Eu ca persoana juridica, am contracte de prestari servicii intelectuale incadrate la venituri din alte surse. Le retin cei 10% , ii declar si ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii Radu Aura Radu Aura In cursul anului 2011, timp de 6 luni am avut 2 persoane cu care societatea a incheiat contracte de prestari servicii, carora societatea le-a retinut si virat ... (vezi toată discuția)