avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil de la dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil de la dezvoltator

Bună seara
Doresc sa cumpar un apartament direct de la dezvoltator, insa mi-a spus ca se practica rezervarea, care presupune 1000 de euro anticipat, la agentia imobiliara cu care colaboreaza si restul la semnarea actelor la notar. Are actul de la agenția imobiliara valoare juridica? Mi se pare ciudat sa trebuiască sa dau avans 1000 euro pe o rezervare din moment ce vreau sa cumpar cash. Multumesc
Buna, este un contract, si are valoare din acest punct de vedere, conform clauzelor stipulate. Contractul de rezervare, se intocmeste chiar daca platiti cash, caci are ca obiect indisponibilizarea bunului pana la semnarea actelor. Ar trebui sa fie scazuta suma de 1000 de euro din pretul total. Sa aveti o astfel de clauza in contractul de rezervare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans cumparare apartament xterd xterd Buna ziua! Acum mai bine de trei saptamani am fost cu o agenta imobiliara sa vad un apartament. Mi-a placut apartamentul, pozitia, doar ca apartamentul se ... (vezi toată discuția)