avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Angajatorul a decis sa imi inceteze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Angajatorul a decis sa imi inceteze contractul de ...

Buna ziua,

Angajatorul a decis sa imi inceteze contractul de munca cu o notificare pe email de incetare a CIM in perioada de proba, chiar daca la momentul semnarii CIM pe durata nedeterminata, nu s-a stabilit perioada de proba.
Ce pot face in acest caz? Consider ca este ilegal.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 19 Octombrie 2021
Perioada de probă trebuie să fie menţionată, în mod expres, în contractul de muncă.

Puteti sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii. Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Va multumesc!
Ma voi adresa instantei de judecata.
Pot face o sesizare si la ITM?

Cornel Vasile a scris:

Perioada de probă trebuie să fie menţionată, în mod expres, în contractul de muncă.

Puteti sesiza instanta de judecata daca apreciati ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii. Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.

ITM-ul nu are cu ce asa va ajute in astfel de situatii ... va va indruma sa va adresati tot instantei de judecata.

obs.
Nu mai citati rasounsurile. Apasati direct RASPUNDE.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Concediere fara motivare pgabriel28 pgabriel28 buna seara. pe data de 5 iunie am semnat un contract indiv de munca cu Billa Romania pe o perioada de 3 luni.pe data de 17 iunie mi sa comunicat ca ar fi cazul ... (vezi toată discuția)
Data afara fara nici o notificare dupa 1 sapt. de munca, nu vor sa ma plateasca, cui ma adresez?? lucylle lucylle Buna ziua.Am angajata la asociatia environ pt o per nedet. cu o per. de proba de 30 zile. Prima saptamana a decurs perfect, am si iesit la un team building ... (vezi toată discuția)