avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data afara fara nici o notificare dupa 1 sapt. de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data afara fara nici o notificare dupa 1 sapt. de munca, nu vor sa ma plateasca, cui ma adresez??

Buna ziua.Am angajata la asociatia environ pt o per nedet. cu o per. de proba de 30 zile. Prima saptamana a decurs perfect, am si iesit la un team building unde m-au felicitat pt ca m-am alaturat lor. Luni (4 mai) am inceput, vineri (8mai) am semnat contractul, iar luni dim. mi=au spus sa plec ca s-au razgandit si nu mai e nevoie de mine. Dupa multe convorbiri au decis la inceput sa ma plateasca pt toata luna, insa in aceasta seara mi-au comunicat faptul ca nu voi primi nici un contract, nici o notificare cu privire la motivul pt care m-au dat afara, si nici nu voi fi remunerata. Eu am ajuns printr-o firma de recrutat, insa am semnat contractul direct cu ei.Pt ca le-am comunicat ca ma voi adresa organelor abilitatea, firma de recrutare vor sa ma plateasca, insa eu nu am nici un act cu ei. ITM, Garda Financiara, sau politia ma pot ajuta sa imi recapat contractul, banii si bonurile de masa? Eu cand am hotarat sa lucrez pt ei am renuntat la alta oferta. Din punct de vedere legal cui ma adresez???
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:42, 12 Mai 2009
legal va puteti adresa ITM si apoi instantei pentru judecata.Daca ati semnat un CIM si acesta a fost inregistrat la ITM, veti avea castig de cauza, daca nu, e mai greu dar se poate.
Contractul sunt convinsa ca nu a fost inreg., intru-cat vineri l-am semnat si azi am fost anuntata verbal sa plec. Garda financiara nu ii poate obliga in nici un fel sa se achite de datoria lor fata de mine? Nu este inselaciune, sau vreo alta posibilitate prin care ii pot determina sa imi dea salariul cat si bonurile aferente? Si o alta intrebare pt. care v-as fi recunoscatoare intru-cat maine am o intalnire cu cei de la firma de recrutare : din punct de vedere legal pot semna vreun acord prin care firma de recrutare isi achita datoriile asociatiei environ fata de mine? Acum nu mai cred in nimic, si ma gandesc in baza carui doc. ma platesc acestia, mentionez ca oferta a venit din partea lor si am cerut o notificare in scris, insa eu cu acestia nu am nici un contract, nici o intelegere. Va multumesc!
Desigur, puteti incerca cu o sesizare la ITM daca aveti martori sau puteti dovedi cu orice mijloc de proba ca ati lucrat acolo. La finante puteti depune o sesizare pentru evaziune fiscala in cazul in care angajatorul v-a dat niste bani fara a vira catre stat contributiile.
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Coroborând dispoziţiile art. 16 alin. (2) din Codul muncii cu dispoziţiile art. 1191 din Codul civil, rezultă că, în cazul în care părţile nu au întocmit un înscris constatator al raportului de munca ,partile pot face dovada acestui raport prin : martori, inscrisuri, prezumtii.

Depuneti o sesizare scrisa la ITM, in acest sens.
Chiar daca contractul de munca nu a fost inregistrat....este obligatia angajatorului sa va plateasca pentru zilele cat ati muncit la ei, chiar daca erati in perioada de proba. Daca refuza sa va plateasca , sesizati ITM si chiar instanta de judecata. fiind un litigiu de munca este scutit de taxa de timbru si de timbru judiciar, iar instanta competenta este Tribunalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-au dat afara fara nici un motiv intemeiat, dupa o per. de o saptamana lucylle lucylle Buna ziua. Pe data de 4 mai m-am angajat la o societate, iar pe datade 8 mai am semnat contractul, cu o perioada de proba de 30 zile, pe o per. nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii emylyutza emylyutza buna tuturor,care poate sa-mi spuna cum pot sa-mi recuperez banii de la un patron,salariul meu pe ultimele doua luni cat am lucrat acolo, 800 ron pentru ca pe ... (vezi toată discuția)
Munca fara salariu alexandra-maria17 alexandra-maria17 Buna ziua, Am o problema,dar sa incep cu inceputul. Sotul meu a lucrat di septembrie 2008pana acum 3 zile,13.04.2009,la o firma,dar nu a mai primit salariul ... (vezi toată discuția)