avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, La ce fapta se incadreaza potrivit Codului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, La ce fapta se incadreaza potrivit Codului Penal fapta ...

Buna ziua,

La ce fapta se incadreaza potrivit Codului Penal fapta unui fost colaborator al unei companii care a incasat de la clientul acesteia o suma de bani aferenta unui contract de asigurare si-a insusit acesti bani iar clientului i-a dat o chitanta falsa folosind formatul de chitanta si datele companiei (a vrut sa lase impresia ca acea chitanta este eliberata de companie).
Compania doreste sa faca plangere penala impotriva acestuia.La ce fapta se incadreaza in Codul Penal si unde ar trebui depusa plangerea ( competenta teritoriala)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:13, 20 Octombrie 2021
Competenta teritoriala este data de locul savarsirii faptei, fapta ar fi fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune, asa la prima vedere din ce spuneti dvs. Insa, daca e cazul de o incadrare sau schimbare de incadrare, o va face organul de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc a cunoaste floriano82 floriano82 a o intrebare daca se poate.care este incadradrea pentru frauda?:((. (vezi toată discuția)
Fals sau nu? miha13 miha13 Buna ziua! Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)
Prescrie fapta fals in declaratii dancerhd dancerhd in anul 2005 am luat un bilet de odihna si tratament intr-o statiune decontat de catre firm aunde lucrez, nu am fost plecat in statiune iar politia mi-a facut ... (vezi toată discuția)