avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salarii compensatorii si somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salarii compensatorii si somaj?

Buna!
Am o intrebare pentru cei care sunt in masura sa ma ajute.
In urma restructurarii firmei la care lucrez, sunt data afara cu plata salriilor compensatorii, conform CCM si CCI..
Dupa inchiderea contractului de munca mai pot beneficia si de somaj, avand in vedere ca urmeaza sa primesc plati compensatorii?
Art. 17. - (1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi in una dintre urmatoarele situatii:
b) le-au incetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor;
CCM care conditioneaza plata acestora de dreptul la indemnizatia de somaj.
Somajul se primeste incepand cu prima luna dupa ce inceteaza salariile compensatorii: ex: incetati contractul in ianuarie , vi se acorda plati compensatorii pentru luna februarie si martie , somajul il veti putea pretinde incepand cu luna aprilie !
Sustin ca platile compensatorii acordate din fondurile proprii in baza CCM pe unitate, ramura sau national nu amana drepturile de somaj. In sectorul de stat pot exista (ce nu este posibil aici) asemenea situatii dar platile compensatorii se acorda in baza unor acte normative emise de Guvern, din fondurile ANOFM, si care prevad acordarea indemnizatiei de somaj dupa primirea platilor compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si firma se inchide eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua! Momentan sunt in CIC si firma la care lucrez se inchide. Am 2 intrebari: 1. Angajatii primesc salarii compensatorii. Eu daca sunt in CCIC ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu acordul partilor la cererea angajatului luiza_omer luiza_omer Buna ziua, Lucrez in actualul loc de munca de 14 ani.CCM prevede plata a 6 salarii compensatorii in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului. ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters342548 ContSters342548 Va rog sa-mi spuneti daca militarii carora le-a incetat CIM pe perioada determinata si care au ales sa nu-l mai prelungeasca,au dreptul la ajutorul de somaj,in ... (vezi toată discuția)