avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... ce pot face agresiunea de tip bullying?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

ce pot face agresiunea de tip bullying?

Buna ziua,
Am un copil de 11 ani care de la inceputul anului scolar suporta tot felul de jigniri din partea colegilor la ora de sport. Este un copil cu rezultate foarte bune la invatatura ,foarte prietenos, si foarte bine educat, dar imi spune in repetate randuri ca nu mai suporta situatia aceasta. La ora de sport este ignorat la jocul in echipa si se rade de el atunci cand nu reuseste sa alerge suficient. Cel care creeaza aceasta situatie este un coleg impreuna cu prietenii lui, nu toata clasa. Mi-am invatat copilul sa mearga la scoala si sa-i comunice prof. de sport situatia si dirigentului, insa nu a fost luat in serios. Azi la ora de sport nu s-a prezentat la ora . a ramas in clasa, iar cand colegii au revenit in clasa s-au repezit la el, au tras de el. si au tipat ca de ce nu a fost la ora. I-au fotografiat un mesaj privat de pe telefon, publicandu-l apoi pe grupul clasei. Continutul integral al mesajului era ca nu mai pot, nu mai suport si ca nu mai merg niciodata la scoala adaugand si niste cuvinte care nu fac parte din vocabularul lui. Cuvintele au fost scrise in mesaj la furie, cand 25 copii tipau la el si incercau sa-i ia telefonul. Pe grupul clasei s-a publicat mesajul split-uit , doar cu acele cuvinte ne--titi, ha-----ti. Noi , parintii am luat masuri pentru acele cuvinte , insa maine va trebui sa mergem noi la scoala si sa expilcam intreg contextul. Nu imi vine sa cred ca la varste asa mici pot fi asa rai . In principiu stim ce trebuie spus, copilul isi va cere scuze in fata clasei , insa nu dorim sa se mai repete aceasta bataie de joc la adresa lui. Orice sugestie este bine venita .Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:59, 31 Octombrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi se pare incredibil cum toata lumea sustine ca bietul copil, care este agresat, tot el trebuie sa isi ceara scuze si sa recurga la tot felul de solutii alternative si subterfugii inutile. Parerea mea este sa il mutati la alta scoala daca aveti posibilitatea. Garantat nu va plange nici dupa colegi, nici dupa cadrele didactice. Daca nu ii place sportul, ii luati scutire si asta este. Poate se simte in inferioritate datorita aspectului fizic sau al performantelor fizice. Mie, de exemplu, nu mi-a placut niciodata sportul. Si mama mi-a luat scutire din clasa a V-a pana la sfarsitul liceului. N-am murit si nici n-am pierdut mare lucru in viata, nu-s supraponderala, nu am probleme de sanatate si nici de autostima. Sport sa creasca autostima? Cred ca glumim ... Autostima creste atunci cand copilul se simte ok cu ceea ce face, de exmplu citeste mult, stie istorie, matematica sau mai stiu eu ce, picteaza, sau joaca sah, ceea ce e tot un sport, etc.
Scoateti copilul din mediul acela infect ca pana se caleste el, se produc traume ireparabile sau greu reparabile, oricum. Lasati-i libertatea de a face ce isi doreste (in mediul scolar si amical) si nu ii dati senzatia ca a se revolta impotriva unor copii cretini si prost crescuti este un lucru gresit. Este un act de curaj si merita admiratie. Nu stie inca sa se revolte ca un adult, o face in limitele posibilitatilor lui de copil adus la disperare.
Ca anecdota ..., imi permit sa o numesc asa la 35 de ani de la momentul in care s-a produs ... eu m-am revoltat in clasa a IV-a impotriva invatatoarei care o favoriza pe o colega a carei mama aducea cadouri scumpe invatatoarei; vorbim de 1985; si m-am ridicat in fata clasei si mi-am varsat oful; am luat 7 la purtare, au chemat parintii la scoala, etc. Rezultatul? Ai mei mi-au spus ca am dreptate, ca e bine insa sa ma gandesc de 2 ori inainte sa rabufnesc asa, sa invat sa fiu mai diplomata, sa ignor nedreptatile care au la baza interese meschine de genul celui mentionat, sa-mi vad de treaba si de invatat ... Si asa am facut. Astazi stiu ca sunt diferita de marea majoritate, n-am fost nici vreo mare vedeta in liceu sau facultate, dar am mers inainte fara sa-mi pese de parerea celorlalti. Am invatat sa apreciez parerile celor de la care chiar am ce invata si o fac si astazi, cu umilinta si respect. Dar nu ma las calcata in picioare de nimeni.
Sustineti-va copilul. Nu a rabufnit degeaba, nu a gresit el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invatatoarea a aruncat la gunoi jucaria copilului !! calomniat calomniat Buna ziua, Baietelul meu in varsta de 6,1 ani este la clasa pregatitoare si la fel ca ceilalti copii din clasa a luat de acasa niste catuse de jucarie de ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata la scoala BobiX BobiX buna ziua, sunt parintele unui elev in clasa I. la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot ajuta copilul - probleme cu invatatoarea 1maymay 1maymay Buna ziua, Baiatul meu a inceput clasa pregatitoare anul acesta. Invatatoarea lor striga extrem de mult la clasa (am auzit-o, nu exagerez) si copilul a ... (vezi toată discuția)