avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună dimineața. Poate cineva să-mi spună in ce ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună dimineața. Poate cineva să-mi spună in ce situații ...

Bună dimineața. Poate cineva să-mi spună in ce situații (stare de alertă, stare de urgență) autoritățile (poliție, jandarmerie) au voie să intre pe proprietatea mea?
Cel mai recent răspuns: ionica1969 , utilizator 08:08, 30 Octombrie 2021
Este prea generala intrebarea.
Ceva mai concret, mai tintit, daca aveti.
Sunt coproprietar la un drum privat. Dacă circul cu o mașină neînmatriculată pe acest drum poliția poate să vină să mă amendeze?
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
ionica1969, utilizator
Pai, in primul rand ca daca ar fi sanctionabila fapta de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, politia nu va amendeaza, ci va intocmeste dosar penal. Iar, in al doilea rand, textul de lege spune cam asa: „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ...”.
Dar din ce spuneti, la dvs nu este drum public, sau cel putin asa pare.
Insa, tot nu se intelege ce are povestea asta cu stare de alertă, stare de urgență? Caci de aici ati pornit.
Din ce stiu eu pe o proprietate privata se poate intra doar cu mandat. Sub pretextul starii de alertă politia are voie să intre și să constate o contraventie sau o infracțiune de orice fel?
Din ce stiu eu pe o proprietate privata se poate intra doar cu mandat.

De regula da, asa este. Dar mai exista si exceptii.


Sub pretextul starii de alertă politia are voie să intre și să constate o contraventie sau o infracțiune de orice fel?

Chiar de orice fel, nu.


Este adevarat si faptul ca noi nu am fost la fata locului ca sa stim exact cum stau lucrurile.

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere fara permis tractor inregistrat Alexandru Deac Alexandru Deac se poate constitui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere in cazul in care circul cu tractorul ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Circulatia pe drumurile publice a unui vehicul cu numerele rosii expirate leonconstantin leonconstantin Buna seara , sunt nou pe acest forum si am o intrebare . Mi-am cumparat recent o masina si am scos primul rand de numere rosii stiind ca sunt valabile 30 ... (vezi toată discuția)