avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Sunt președinte a unei Asociații de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Sunt președinte a unei Asociații de Proprietari ...

Bună ziua,
Sunt președinte a unei Asociații de Proprietari noi înființate, bloc nou. Pentru că avem foarte multe probleme atât pe partea individuală cât și pe partea comună(" lipsa" unor documente importante fără de care nu pot încheia contracte ,
e.t.c.) și "elemente " de natură penală ,plus solicitări de despagubire.
Am rugămintea la acei dintre dvs. care s-au confruntat cu astfel de situații.
Cum a-ți inițiat deschiderea procesului penal împotriva dezvoltatorului,
prin asociație, s-au individual?
Voi solicita și asistență juridică, însă nu știu cum să procedez.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:42, 22 Octombrie 2021
Buna ziua,
Nu intentati dvs. procesul penal, se ajunge la proces penal in urma unei plangeri penale pentru...
Dvs. puteti intenta un proces civil pentru daune/obligatia de a face...
Aces proces se poate intenta de proprietar, daca este vb. de parte individuala sau de asociatie, daca este parte comuna...
proprietarii se pot constitui intr-un grup daca este vb. de aceeasi cauza...

Consultati un avocat, va lamureste mai bine cum ar trebui actionat, in functie de documente...
Orice problema legata de partea comuna imobil de locuit in comun se solutioneaza amiabil sau prin intermediul autoritatilor de catre asociatia de proprietari care se infiinteaza cu scopul reprezentarii si apararii intereselor membrilor proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părți comune la bloc morotecanu morotecanu Stau la bloc iar la subsol avem boxe proprietate. Prin boxa mea trece o coloană de canalizare și una de apă. In repetate rânduri a curs canalizarea iar o ... (vezi toată discuția)
Reparare acoperis bogdan76ers bogdan76ers as dori sa stiu daca acoperisul unui bloc de locuinte (fara a fi constituit intr-o asociatie de proprietari) poate fi instiintata in vederea repararii ... (vezi toată discuția)
Asociatie de prop. reclamata la politie - de fapt cine raspunde de asociatii? hils hils Eterna problema cu asociatiile de proprietari care se pare ca nu exista posibilitatea de ale pune pe drumul cinstei si corectitudinii. Am citeva intrebari si ... (vezi toată discuția)