avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Va descriu următoarea situație și as ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Va descriu următoarea situație și as dori sa știu ...

Buna ziua! Va descriu următoarea situație și as dori sa știu dacă pe lângă pensia personală, mama mea mai poate beneficia și de pensie de pe urma tatălui.
Tatăl meu a decedat la vârsta de 35 ani, când avea 14 ani de munca. In acel moment părinții meu aveau 13 ani de căsnicie. Voiam sa va întreb dacă la pensia mamei mele, se mai poate adauga pensie de pe urma tatălui. Menționez ca pensia de urmaș la ultimul calcul era mai mică decât cea a mamei care este minima (tatal meu a lucrat in armata). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 23 Octombrie 2021
Prevederile legale, in sensul mentionat de dvs ,vor intra in vigoare, pana la noi modificari, la data de 01.09.2023.

Cornel Vasile a scris:

Prevederile legale, in sensul mentionat de dvs ,vor intra in vigoare, pana la noi modificari, la data de 01.09.2023.

Va Multumesc frumos pt
Răspuns! Despre ce modificări ar fi vorba?
De exemplu, poate fi schimbata acea prevedere , chiar in sensul renuntarii la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alina90micu alina90micu Buna seara, Am o intrebare referitoare la pensia minima sociala, sau pensia de urmas. Tatal meu a decedat anul trecut, in decembrie 2017 ( 55 ani), avand ... (vezi toată discuția)
La ce vârstă se poate intra in pensie de urmaș ? Lumy m Lumy m Buna ziua,tatăl meu a decedat în urma cu 11 ani și are o vechime de peste 35 de ani .La ce vârstă poate intra mama in pensie de urmaș ?Mama are 58 de ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Anastasia Lazariuc Anastasia Lazariuc Buna ziua ! Tatal meu a decedat de curind. Mama are dreptul la pensie de urmas ? Daca da, in cite procente ? Sau poate opta pentru pensia integrala mai mare ... (vezi toată discuția)