avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - serviciu NON UE - PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - serviciu NON UE - PFA

Buna ziua
Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire:

1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi dacă la depășirea plafonului de 300.000 lei/an fiscal trebuie sa platesc TVA la final de an cumva din suma ce o încasez momentan, sau sa facturez +TVA , dar nu stiu daca accepta firma sau sa pun pe facturi reversed VAT applied ?

UK după brexit nu mai este in UE și nu trebuie sa cer cod TVA intracomunitar din ce am citit, cred ca este un caz mai special.

La facturile externe dar in UE am inteles ca nu se plateste TVA pana la 100.000€ pentru export de servicii însă in cazul meu nu am reușit sa aflu cum trebuie facut, deșii am vazut comentarii ca merge la fel ca pentru clienții din NON-UE, doar specificat pe facturi reversed VAT, ca pentru clienții din UE, deși devi plătitor de TVA in România, nu datorezi și nu facturezi TVA pentru prestarea se servicii externa in UE.

Tot ce stiu este ca după 100.000€ se trece automat de la norma pe venit la sistem real. Taxele de acolo le-am inteles in mare deși nu stiu dacă se Adaugă TVA și acolo ?

2.Trebuie sa mai fac ceva dovada cumva ca acel client este din uk la ANAF sau Reg. comerțului ?


Ar trebui sa deschid SRL ,SRL nu are treaba cu acest plafon TVA sau este aceasi chestie ca l pfa doar răspunderea mai mica și taxele mai mari x4
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
Bașar Andrei, utilizator
se aplica pentru orice persoana impozabila ( PFA , II , SRL , SA etc ) ...exclus persoane fizice simple...gen Nea Vasile :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii catre client extracomunitar irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O firma cu sediul in Romania, platitoare de tva va presta servicii IT (intocmire website) catre o firma din Elvetia. Locul prestarii serviciului ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru pfa cu norma de venit care presteaza servicii it intracomunitare edesign edesign [quot]ART. 152 Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici din Codul Fiscal 2010/TITLUL VI Taxa pe valoarea adaugata/CAP. XII Regimuri ... (vezi toată discuția)