avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie pentru vechime in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie pentru vechime in Italia

As dori sa stiu daca ani lucrati in Italia (10 ani), legal cu contract de munca totul legal cu permis de sedere, carte de identitate, carte de munca, etc. (tin sa precizez ca nu am fost trimis cu contract din Romania) se iau in considerare la vechimea in munca pentru pensia de limita de varsta in Romania?? Daca la vechimea in munca se iau in considerare anii de facultate si stagiul militar?? Pentru anii lucrati in Italia se primeste pensie in Romania?? Va multumesc anticipat pentru raspuns.=D>
Cel mai recent răspuns: moprita , utilizator 23:43, 4 Octombrie 2006
Daca poti lua pensie in Romania nu stiu -poti intreba la casa de pensii, insa stiu ca poti lua pensie in Italia si banuiesc ca e mai avantajos asa.
din cite stiu aceasta perioada de activitate legala in munca in Italia nu poate constitui vechime in munca pentru a beneficia de pensie in sistemul public de pensii in Romania,decit daca intre Ministerul Muncii din Romania si cel din italia exista un acord reciproc de recunoastere a acestor drepturi sau daca daca intre Romania si Italia este incheiat un acord bilateral in acest sens.
#-oCred ca dupa 1 ianuarie 2007 ,se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare perioda lucrata in sisteme neintegrate visirin visirin Buna ziua ! As dori o lamurire referitoare la modul in care se iau in calcul la stabilirea pensiei perioadele lucrate in sistemele neintegrate . Caz concret : ... (vezi toată discuția)
Anii de studiu la o universitate particulara se iau in considerare la pensie? ContSters135976 ContSters135976 Buna ziua.Am citit pe aici ca anii de facultate se iau in cosiderare la pensie, dar daca am facut facultatea la o univ particulara? Sa o iau de la inceput ... (vezi toată discuția)
Asistenta medicala f_karoly f_karoly O persoana a lucrat ca asistenta medicala cu toate actele in regula in Italia timp de 5 ani, dupa ce s-a intors in tara s-a angajat la un spital unde nu i-a ... (vezi toată discuția)