As dori sa stiu daca ani lucrati in Italia (10 ani), legal cu contract de munca totul legal cu permis de sedere, carte de identitate, carte de munca, etc. (tin sa precizez ca nu am fost trimis cu contract din Romania) se iau in considerare la vechimea in munca pentru pensia de limita de varsta in Romania?? Daca la vechimea in munca se iau in considerare anii de facultate si stagiul militar?? Pentru anii lucrati in Italia se primeste pensie in Romania?? Va multumesc anticipat pentru raspuns.=D>
din cite stiu aceasta perioada de activitate legala in munca in Italia nu poate constitui vechime in munca pentru a beneficia de pensie in sistemul public de pensii in Romania,decit daca intre Ministerul Muncii din Romania si cel din italia exista un acord reciproc de recunoastere a acestor drepturi sau daca daca intre Romania si Italia este incheiat un acord bilateral in acest sens.
Asistenta medicala
f_karoly
O persoana a lucrat ca asistenta medicala cu toate actele in regula in Italia timp de 5 ani, dupa ce s-a intors in tara s-a angajat la un spital unde nu i-a ... (vezi toată discuția)