avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, o proba administrata într-un dosar, de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, o proba administrata într-un dosar, de exemplu o ...

Buna ziua, o proba administrata într-un dosar, de exemplu o hotărâre a adunării generale, poate fi considerata intrun alt dosar ulterior ca fiind comunicarea hotărârii respective catre membrii asociației in condițiile în care nu a fost comunicata niciodată membrilor asociatiei nici anterior și nici ulterior celor 2 dosare? Practic se poate utiliza termenul de 45 de zile, stipulat de art.26 din L230/2007 ca motiv de decadere din dreptul de a cere instantei sa constate nulitatea actului in cadrul celui de-al 2-lea dosar (primul dosar e in 2019, cel de-al 2-lea este in 2021) in condițiile în care asociatia este reclamant? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2021
salinaaa32, utilizator
Cel mai recent răspuns: salinaaa32 , utilizator 00:55, 25 Octombrie 2021
Pentru sustinerea si probarea fiecarei petitii/reclamatii,petitionarul detine obligatia sa produca ,sa depuna dovezi indubitabile
Nu pot fi apreciate ,analizate intr-un dosar documente depuse in alte dosare
Atentie !
,Dv faceti vorbire despre legea nr 230/2007 care a fost abrogata din 2018
Atat in 2019 cand a fost depus primul dosar cat si in 2021,in vigoare era si este legea nr 196/2018
Multumesc pentru răspuns. Am facut referire la legea 203/2007, care, chiar daca-i abrogata de la sfârșitul lui septembrie 2018, era în vigoare la data semnării hotărârilor adunarii generale. invocate ca proba atât in dosarul din 2p19 cat si in cel curent. Desi hotărârile nu au fost niciodată comunicate catre membrii asociației in forma scrisa asa cum prevedea legea abrogata, prezentarea acestora ca probe in dosarul din 2019 este considerata de avocatul asociatiei ca fiind modalitate de comunicare in forma scrisa catre membrul asociatiei parte in dosarul respectiv și invocata ca atare in dosarul curent (in lipsa solicitării de anulare la momentul 2019) ca motiv de decădere din dreptul de a cere nulitatea hotărârilor pentru depășirea termenului de 45 de zile stipulat de legea 203/2007 pentru contestare in instanta a hotărârilor in cauza. Legea noua, intrata in vigoare la sfârșitul lui septembrie 2018, nu prevede niciun termen limita de acțiune în justiție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)
Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune în justiție putem face dacă la asociația noastră nu s-a afișat niciodată la avizier nicio decizie a comitetului executiv ? flory_mr flory_mr Și în noua Lege nr. 196/2018, dar și în ne-abrogata Lege nr. 230/2007 (și în H.G. nr. 1588/2007) există stipulată obligația de a afișa la Avizierele ... (vezi toată discuția)