avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare in urma succesiuniiBuna ziua. In urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare in urma succesiuniiBuna ziua. In urma succesiunii, masina tatalui meu a fost impartita ...

Buna ziua. In urma succesiunii, masina tatalui meu a fost impartita 50-50 intre mine si fratele meu. Probl a aparut in mom in care fratele meu a fost sa deschida rol. Se pare ca nu vom putea inmatricula masina ea avan doi proprietari. Ce solutii sunt in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:02, 25 Octombrie 2021
Daca va intelegeti, cadeti de acord pe numele caruia sa fie inamtriculata masina.
Daca nu va intelegeti, atunci va trebuie sa va judecati.
De deschis rolul fiscal il puteti deschide oricati mostenitori ati fi. Se inregistreaza in rolul fiecaruia o cota de impunere, reprezentata de cota pe care o detineti din dreptul de proprietate asupra autoturismului, in cazul dvs 1/2 sau 50%. Dar, bineinteles, cei de la Primarie nu vor sa apeste 3 taste in plus asa ca emit pareri de genul asta.
Ce nu se va putea face pe numele ambilor proprietari va fi inmatricularea la Politie, unde, intr-adevar, in baza de date (ca si pe certificatul de inmatriculare) trebuie sa figureze un singur titular. In sensul asta vi se va cere o declaratie din partea mostenitorului care nu va figura pe certificatul de inmatriculare, cum ca e de acord ca autoturismul sa se inmatriculeze pe numele celuilalt mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism mostenit BMV1994 BMV1994 Tatal meu a decedat in 2014, am facut succesiunea, la impozit figuram eu si mama (50%-50%), dar actele masinii au ramas pe numele lui, adica nu am fost sa le ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea unei masini din alt stat FlorinTudor FlorinTudor Am si eu o intrebare, care pleaca de la urmatoarea situatie: Am cumparat o masina de la un intermediar, care a cumparat-o din Germania. Am rezolvat cu absolut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)