avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua . In urma cu 15 ani am achitat impreuna cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua . In urma cu 15 ani am achitat impreuna cu alti 4 vecini ...

Buna ziua . In urma cu 15 ani am achitat impreuna cu alti 4 vecini c/v unei conducte de gaze pentru a fi racordati la reteaua orasului .Suma a fost destul de mare fiecare a achitat un sfert din c/v acestei extinderi ( s-a adus o teava de la o strada cca 10 metri . Intrebarea este daca un nou vecin care si-a construit o casa in ultimele 4 luni poate sa isi faca bransament fara acceptul si consultarea celor care a u achitat acea extindere .Vecinul a executat lucrarea pe timpul noptii fara sa vedem decat faptul implinit dimineata cand avea si asfaltul turnat peste decoperatea respectiva si contorul montat pe gard...Putem sa ii solicitam sa acite o parte din ceea ce am suportat noi la vremea cand am facut extinderea (pe banii notri ,)? Multumesc anticipat , o zi linistita
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 25 Octombrie 2021
Dv avei dovada legala pentru suma achitata in urma cu 15 ani/
Dv puteti oferi doxcument justificativ vecinului pentru eventuala suma pe care o pretindeti?
Legal,in conformitate cu disp Noului Cod civil a decazut termenul de 3 ani =termenul general de prescriptie in care aveati dreptul sa solicitati recuperarea debitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Acord extindere retea de gaz Zoltan.Ormos Zoltan.Ormos Buna Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate ... (vezi toată discuția)
Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de ... bros bros Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de bransare la gaze pentru casa ta este din bransamentul lui deja existent? Vecinul este ... (vezi toată discuția)