avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,am si eu o nelamurire,o persoana care a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,am si eu o nelamurire,o persoana care a terminat liceul ...

Buna ziua,am si eu o nelamurire,o persoana care a terminat liceul industrial ,a luat bacul,se poate angaja ca mecanic utilaj(necesare studii medii)?Atestatul profesional pe care il are de cand a terminat liceul nu are legatura cu mecanica,dar persoana are abilitati mecanice si asta ii si place sa faca.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adriana m , utilizator 15:16, 25 Octombrie 2021
Se poate angaja, daca verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea este buna
Adica daca se pricepe la ce trebuie sa faca si angajatorul este multumit,inteleg.
Nu eram sigura daca pe baza diplomei de liceu se poate angaja ca mecanic utilaj,daca este corect si legal.
Multumesc
Legislatia actuala nu mentioneaza decat, in anumite situatii , studiile necesare pentru ocuparea unui loc de munca .... insa , daca aptitudinile profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea sunt in regula, atunci se poate face angajarea.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare cor - experienta vs. studii Laura_Lupu Laura_Lupu Buna ziua, Lucrez in domeniul resurselor umane si am o dificultate in legatura cu incadrarea COR. Am un caz concret: Vrem sa angajam o persoana care in urma ... (vezi toată discuția)
Angajare cf certificat de calificare ContSters31759 ContSters31759 Va rog, sa-mi spuna cineva daca pot angaja in functia de mecanic utilaj pe cineva cu certificat de calificare mecanic imbunatari funciare. Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Angajare Anamaria84Ibrahim Anamaria84Ibrahim Am o situatie foarte confuza. Urmeaza sa fiu angajata ca si director de magazin insa nu am bac-ul. Detin certificat de absolvire liceu fara diploma de ... (vezi toată discuția)