avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Unde as putea reclama o fraudare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Unde as putea reclama o fraudare a statului, din partea ...

Buna ziua!
Unde as putea reclama o fraudare a statului, din partea firmei?
Am solicitat firmei la care lucrez, in baza ordonantei 10/2021 emisa in 02.10.2021 zile libere platite de stat cu 75%.
Am solicitat zile libere, pentru ca firma nu-mi accepta sa lucrez de acasa, desi jobul meu permite, si mai mult , parte dintre colegii mei lucreaza de acasa dar pe mine ma discrimineaza( dar asta este alt subiect). Cele 3 conditii pentru aprobarea liberelor platite de stat sunt : sa ai un copil pana in 12 ani inscris la cresa/gradi/scoala , declaratie de la celalalt parinte ca nu sta el acasa si jobul sa nu se poata realiza de acasa. In conditiile in care jobul meu se putea realiza de acasa, iar practic una dintre conditii nu este indeplinita eu am beneficiat ilegal de zilele libere platite de stat. In loc , ca statul sa incaseze taxele pentru salariul meu, a fost nevoit sa ma plateasca din fondul lor. Nu vreau sa se inteleaga ca “plang “ statul, dar vreau sa demonstrez ca ce a facut firma este o ilegalitate.
Unde as putea formula sesizarea?
Intentionez sa ii actionez in instanta si pentru discriminare, hartuire si abuz, bazandu-ma pe mai multe fapte, inclusiv pe un alt proces din care am demonstrat ca m-au concediat pentru motive care nu tineau de persoana mea.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 26 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.
Va multumesc pentru raspuns!
Deci inteleg ca as putea sesiza ambele institutii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu este niciun impediment daca le sesizati pe amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii la negru unuloarecare1 unuloarecare1 Cu respect ! Dacă mi-a prestat un serviciu ( montaj folii auto/schimbat teava din baie/maturat/schimbat burlane ) , caut executantul și se sustrage de la ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru prestare servicii la "negru". anttonnio anttonnio Buna ziua, Care este institutia care poate primi o reclamatie, referitoare la o persoana fizica care presteaza servicii in domeniul constructiilor pentru care ... (vezi toată discuția)
Cine poate trage la răspundere! firme private daca nu respectă ... Babic@ Babic@ Cine poate trage la răspundere! Firme private daca nu respectă norme de muncă și salarizare??? (vezi toată discuția)