Buna ziua!
Unde as putea reclama o fraudare a statului, din partea firmei?
Am solicitat firmei la care lucrez, in baza ordonantei 10/2021 emisa in 02.10.2021 zile libere platite de stat cu 75%.
Am solicitat zile libere, pentru ca firma nu-mi accepta sa lucrez de acasa, desi jobul meu permite, si mai mult , parte dintre colegii mei lucreaza de acasa dar pe mine ma discrimineaza( dar asta este alt subiect). Cele 3 conditii pentru aprobarea liberelor platite de stat sunt : sa ai un copil pana in 12 ani inscris la cresa/gradi/scoala , declaratie de la celalalt parinte ca nu sta el acasa si jobul sa nu se poata realiza de acasa. In conditiile in care jobul meu se putea realiza de acasa, iar practic una dintre conditii nu este indeplinita eu am beneficiat ilegal de zilele libere platite de stat. In loc , ca statul sa incaseze taxele pentru salariul meu, a fost nevoit sa ma plateasca din fondul lor. Nu vreau sa se inteleaga ca “plang “ statul, dar vreau sa demonstrez ca ce a facut firma este o ilegalitate.
Unde as putea formula sesizarea?
Intentionez sa ii actionez in instanta si pentru discriminare, hartuire si abuz, bazandu-ma pe mai multe fapte, inclusiv pe un alt proces din care am demonstrat ca m-au concediat pentru motive care nu tineau de persoana mea.
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.