Cu respect ! Dacă mi-a prestat un serviciu ( montaj folii auto/schimbat teava din baie/maturat/schimbat burlane ) , caut executantul și se sustrage de la onorarea garanției. El poate sa zică bine-mersi ca nu el a făcut. Nu a dat factura/acte, nimic…Ce e de făcut in cazul acesta? Exista controale civile ANAF sau alte servicii ? MUltimesc anticipat !
Nu exista o singura institutie , ci mai multe care pot fi sesizate cu privire la situatia descrisa.
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.
Ma lupt cu morile de vânt. Hai sa dovedim ca eu chiar am fost sa îmi pună folii și chiar mi-a cerut bani. Eu ma gândesc ca in situațiile astea e bine sa meargă o “momeala” a unui serviciu de stat sa testeze dacă într-adevăr sunt ilegalitați și nici lui sa nu ii rupă bon de ex.