avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prestare servicii la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prestare servicii la negru

Cu respect ! Dacă mi-a prestat un serviciu ( montaj folii auto/schimbat teava din baie/maturat/schimbat burlane ) , caut executantul și se sustrage de la onorarea garanției. El poate sa zică bine-mersi ca nu el a făcut. Nu a dat factura/acte, nimic…Ce e de făcut in cazul acesta? Exista controale civile ANAF sau alte servicii ? MUltimesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2024
unuloarecare1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 19 Ianuarie 2024
Nu exista o singura institutie , ci mai multe care pot fi sesizate cu privire la situatia descrisa.

1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.
Ma lupt cu morile de vânt. Hai sa dovedim ca eu chiar am fost sa îmi pună folii și chiar mi-a cerut bani. Eu ma gândesc ca in situațiile astea e bine sa meargă o “momeala” a unui serviciu de stat sa testeze dacă într-adevăr sunt ilegalitați și nici lui sa nu ii rupă bon de ex.
mergeti la ANAF ..ei pot face asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie pentru prestare servicii la "negru". anttonnio anttonnio Buna ziua, Care este institutia care poate primi o reclamatie, referitoare la o persoana fizica care presteaza servicii in domeniul constructiilor pentru care ... (vezi toată discuția)
Cine poate trage la răspundere! firme private daca nu respectă ... Babic@ Babic@ Cine poate trage la răspundere! Firme private daca nu respectă norme de muncă și salarizare??? (vezi toată discuția)
Bună ziua. cărei instituții pot reclama activitatea defectuoasă ... Adi Lungu Adi Lungu Bună ziua. Cărei instituții pot reclama activitatea defectuoasă a unui Birou de Executare Judecătorească? Mulțumesc. (vezi toată discuția)