avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua Lucrez în învățământ,profesor ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua Lucrez în învățământ,profesor titular.Am înțeles ...

Buna ziua Lucrez în învățământ,profesor titular.Am înțeles că mâine se va supune aprobării legea obligativității prezentării certificatului verde în instituțiile publice.Vreau sa vă întreb,în condițiile în care nu m am vaccinat din motive medicale,voi fi în situația să mi se suspende contractul de munca?Eu nu înțeleg cum se poate întâmpla legal acest lucru și cum pot eu să mă apăr?Aceasta lege poate fi atacată la CCR?Dar legea învățământului ce rol mai are?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:29, 27 Octombrie 2021
Pentru aceste cazuri ca al dvs va fi exceptie in lege :

"3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) pentru personalul din cadrul unităților publice și private, care face dovada unei afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare și e stabilită de un medic de specialitate conform normelor medicale în vigoare, activitatea de testare se organizează, cu suportarea costurilor de către angajator. "
Vă mulțumesc pentru răspuns,dar mă interesează dacă această lege care se va vota azi in Senat respecta directivele UE,dacă poate fi atacată la CCR,legalitatea desfacerii contractului de muncă în aceste condiții.Exclud vaccinarea și testarea.
Da, poate fi atacata la CCR... dar parca chiar CCR a spus ca unele restricii se pot aplica doar prin lege, nu HG, OUG, Ordin de ministu...
Cat despre Directivele UE... Aceste obligatii* se aplica de ceva vreme in Franta, Italia... si credeti ca nu se intampla ceva pana acum daca nu erau conforme cu acestea?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
Ionut.ion, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.lucrez în învățământ,profesor titular.va rog ... milena2020 milena2020 Buna ziua.Lucrez în învățământ,profesor titular.Va rog sa -mi explicați cum mi se poate desface contractul,în condițiile în care refuz vaccinarea sau ... (vezi toată discuția)
Actionare judecata vivo cluj-napoca tratiousemainapeniumiceat tratiousemainapeniumiceat Am fost la Vivo! Cluj-Napoca sa mananc si mi s-a cerut dovada ca sunt vaccinat, altfel nu pot intra in incinta special amenajata. Nu sunt vaccinat si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,as vrea sa stiu daca este obligatorie vaccinarea ,,si ... patrichenicuta patrichenicuta Buna ziua ,as vrea sa stiu daca este obligatorie vaccinarea ,,si care ar fi legea ,,,de la munca am primit înștiințare cum ca daca nu ma vaccinez nu voi mai ... (vezi toată discuția)