avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalitate actiune instanta , granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalitate actiune instanta , granituire

Buna ziua ,

Va rog sa-mi comunicati daca este legal ca vecinul mi-a deschis un proces pe civil pentru granituire , avand in vedere ca titularul terenului si al imobilului este fiul meu ?
Cel mai recent răspuns: anttonnio , utilizator 10:34, 28 Octombrie 2021
Domnule nu se Pune problema de legalitate,oricine are acces la justiție dreptprevazut de constituție.Probabil nu stia cine este proprietarul,nu a verificat la cartea funciară etc.Isi poate modifica acțiunea,dvs puteti face aparari arătând că nu sunteți.proprietar etc.In cazul.in cate actiune a estecrespimsa ca neîntemeiată ssu pe o excepție pe care eventual o puteti invoca puteti.obliga reclamantul.la plata cheltuielilor de judecată.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am inteles ,multumesc frumos pentru lamurire .
In acelasi timp , fiul meu ,proprietar al terenului si al imobilului,minor fiind , pt.care detin dispozitie de curatela sa-l reprezint in fata oricarei intitutii , legal poate fi actionat in instanta pt granituire ?
Ca o paranteza in acest caz nu este vb.de nici o incalcare a proprietatii persoane care insista cu astfel de actiune ....intreb ca sa-mi fac o idee .

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Ionut06 Ionut06 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Litigiu hotar iulianirinel iulianirinel Ma numesc Tutunaru Iulian si am o casa in jud.Teleorman.Problema este urmatoarea: vecinul din fata are casa asezata pe hotar si as vrea sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)